RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan han redde California?

Foto: REUTERS/Stephen Lam
Sist oppdatert:
Arnold Schwarzenegger takker snart for seg og overlater styringen i skakkjørte California til en gammel ringrev.

Demokraten Jerry Brown (72) har erklært seg som vinner i kampen om guvernørvervet i California, melder LA Times.

Må rydde opp
Det er omfattende oppgaver som venter Brown, som vender tilbake til en post han hadde for 20 år siden. I kjølvannet av finanskrisen er solskinnsstaten California preget av økonomisk tilbakegang og høy arbeidsledighet.

Les også: John Boehner brøt sammen under seierstalen

Hemmelighetsfull Schwarzenegger
Brown overtar etter republikaneren Arnold Schwarzenegger, som ikke stilte til gjenvalg. Hans periode løper ut i januar. Da har han sittet i litt over sju år. Han troppet opp i valglokalet sammen med kona Maria Shriver, men nektet å svare på om han stemte på partifellen Meg Whitman eller demokraten Jerry Brown.

Sved av millioner av dollar
Den republikanske kandidaten i guvernørvalget, tidligere eBay-sjef Meg Whitman, brukte over 141,5 millioner dollar av sin egen formue (og 18 millioner dollar fra annet hold) for å overbevise velgerne om at hun var rett person for å få Californias skakkjørte økonomi på skinner igjen. Valgkampen brukte hun til å tegne et bilde av motstanderen som en nikkedukke for fagforeningene og en karrierepolitiker med gammelt tankegods.

Sent tirsdag kveld amerikansk tid erkjente hun nederlaget i kampen om guvernørvervet, skriver LA Times.

Gratulerte Brown
Schwarzenegger gratulerte Brown med seieren i en uttalelse tirsdag kveld, der han lovet å samarbeide med ham for å sikre en god overgang.

- Jerry har demonstrert sitt engasjement for Californias innbyggere gjennom et helt liv i folkets tjeneste, som guvernør, som borgermester i Oakland og som riksadvokat, sa Schwarzenegger ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Jerry Brown skal tas i ed som guvernør i California 3. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere