*Nettavisen* Nyheter.

Kan hente Stinas barn til Norge

Foto: STR (AFP/Scanpix)

Kokaintiltalte Stina Brendemo Hagen (19) er gravid i tredje måned. Norske myndigheter kan bistå med å hente barnet til Norge.

27.03.10 19:54

- Kvinnen er tre måneder på vei, og vi har ikke blitt kontaktet av mor i denne saken. Men UD er meget opptatt av norske barns velferd i utlandet. Dersom hun mener at hun ikke er i stand til å ta seg av barnet på en forsvarlig måte, så skal vi selvfølgelig bistå med å hente barnet til Norge, sier pressevakt Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til Nettavisen.

Frykter barnet må vokse opp i fengsel
Kokaintiltalte Stina Brendemo Hagen (19) uttaler til Dagbladet lørdag at hun frykter for at babyen hennes må vokse opp i fengselet i San Sebastian-fengselet i Cochabamba.

Les mer:Kokaintiltalt gravid på cella

I fengselet sitter det flere kvinner som er dømt for å ha mishandlet eller drept barna sine.

- Jeg vil ikke at ungen min skal vokse opp her. Men jeg kan heller ikke sende hun eller ham fra meg. Babyen min skal være hos mammaen sin, sier Brendemo Hagen til Dagbladet.

Brendemo Hagen skal ha slitt med sykdom i fengselet, og i desember besvimte hun i retten.

Rettsaken starter etter påske
Rettssaken mot henne og de andre norske jentene, Madeleine Rodriguez (23) og Christina Øygarden (20), starter i Bolivia rett etter påske.

De ble tatt med 22,5 kilo kokain i Cochabamba i Bolivia 18. mai 2008.

Øygarden har rømt tilbake til Norge, hvor Rodriquez og Brendemo Hagen sitter fortsatt i varetekt San Sebastian-fengselet.

Les mer:Kokaintiltalt rømte til Norge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.