RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan Hollywood-skiltet reddes?

Sist oppdatert:
Verdens mest kjente skilt kan bli ødelagt.

(SIDE2): Skiltet, som troner i den gresskledte fjellsiden i Hollywood, er blitt selve bildet på filmbyen, og kan vel kalles verdens mest kjente og fotograferte skilt. Nå kan det bli ødelagt.

Ifølge Splash News er det nå lansert en kampanje for å redde skiltet, etter at planer om å bygge store herskapsboliger rett ved siden av ble offentliggjort.

Et investor-firma i Chigaco har kjøpt opp og vil selge et stort område bak og til venstre for den store «H»-en i skiltet. Fox River Financial Services ber om 22 millioner dollar for området.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Beboere og lokale politikere frykter de store husene som vil bygges der vil ødelegge hele området, med den postkort-perfekte bakgrunnen. De bekymrer seg også for at en privatperson skal kjøpe hele området og gjøre det privat, slik at turister og turgåere ikke lenger kan klatre til topps og se den fantastiske utsikten ut over Los Angeles.

- Dette er vårt Eiffeltårn. Det er Hollywood-skiltet, og det er masse luft. Det er alt det er der, sier byrådsmedlem Tom LaBonge, som leder an i kampen om å redde skiltet.

- Det er vårt, og det bør forbli vårt, mener LaBonge.

Skiltet ble plassert der i 1923, opprinnelig for å promotere eiendommer, men det har siden blitt et av de mest kjente skiltene i verden. Området var tidligere eid av milliardæren Howard Hughes, men Fox River kjøpte området i all hemmelighet for 1,7 millioner dollar i 2002.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere