RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ikke avkrefte at sivile ble drept

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Forsvaret kan ikke avkrefte at norske soldater drepte sivile under en skyteepisode utenfor Somalia.

Den norske fregatten KNM Fritjof Nansen havnet i en skuddveksling utenfor kysten til Somalia da de inspiserte flere båter.

En landsbyleder fra landsbyen Caluula, Hareed Issa Omar, hevder overfor nyhetsbyrået AP at to fiskere, og ikke pirater, ble drept av de norske styrkene, melder NTB.

Oberstløytnant John Espen Lien ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter at norske stryker ble beskutt og besvarte ilden i selvforsvar.

- Vi har ikke noen mulighet til å si noe som helt om hva slags yrke de hadde eller hva slags type mennesker som var der. Vi vet ikke noe om menneskene bortsett fra at det ble skutt fra et fartøy. Vi har ikke noe mulighet til å dra bort å sjekke hvilke skade de har fått, sier Lien til Nettavisen.

- Hvor lenge varte skyteepisoden?

- Vi ønsker ikke å gå i detaljer, men vi er såpass romslige i vår formulering at vi sier at vi ble beskutt og trakk oss tilbake, så det var ikke noe langvarig, sier Lien.

Den norske fregatten deltar i Operasjon Atlanta som har til hensikt å bekjempe piratvirksomheten utenfor kysten av Somalia. KNM Fritjof Nansen skal etter planen delta i operasjonen fram til januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere