RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ikke bevise Ericsson-korrupsjon

Sist oppdatert:
Det svenske Økokrim har lagt vekk korrupsjonsanklagen mot Ericsson-konsernet. Økokrim klarer ikke å bevise at en konto i Sveits er brukt til korrupsjon, men politiet tror fortsatt at det er noe muffens.

Det mest alvorlige punktet i etterforskningen mot Ericsson legges nå dødt. Likevel har ikke konsernsjef Carl-Henric Svanberg noen grunn til å føle seg for stolt. Korrupsjonsanklagen frafalles nemlig fordi svensk Økokrim ikke er i stand til å bevise at Ericsson har tilegnet seg oppdrag mot betaling.

Banken tok kontakt
Utgangspunktet for anklagen var en bankkonto i den sveitsiske storbanken UBS. Banken tok selv kontakt med svenske myndigheter fordi de mente bruksmønsteret på kontoen var mistenkelig.

Det ga grunnlag for en skatteetterforskning. Under denne etterforskningen begynte myndighetene å mistenke selskapet for korrupsjon.

Kontoen ble brukt som en ren mellomstasjon, der store pengesummer gikk gjennom på svært kort tid. Ifølge Ericsson har kontoen vært brukt til betaling av konsulenthonorarer.

Ikke holdbare bevis
Selskapet har imidlertid avvist blankt at det skal være noen form for korrupsjon, skriver Dagens Industri.

Nå har også svenske Økokrim henlagt korrupsjonsmistanken, mot bevisets stilling. Etterforskningen har konkludert med at det er grunnlag for å stille spørsmål rundt transaksjonene i kontoen, men at det er for vage mistanker til at de holder som bevis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere