Gå til sidens hovedinnhold

Kan ikke ha anleggsvei i Vestre Aker

Leder i Vestre Aker bydelsutvalg, Elin Horn Galtung er krystallklar. Anleggsvei i Melkeveien og Trosterudveien kommer ikke på tale. Det ville vært en katastrofe, sier Horn Galtung. Men hun ønsker ingen krig mellom bydelene.

RIS: Horn Galtung har forståelse for at beboerne langs Gaustadveien og Sognsvannsveien ikke vil ha anleggstrafikk. Men mener det er det eneste alternativet.

Det er rene fakta. Det er bare å ta seg en tur opp i Melkeveien og Trosterudveien. Da forstår man at det ikke kan være anleggstrafikk der. Folk måtte i så fall flyttet fra husene sine. Det går rett og slett ikke. Konsekvensene vil bli katastrofale.

Skylapper

Den som ikke ser det, må i så fall ha verdens største skylapper. Jeg anbefaler bystyrepolitikerne til å ta seg en tur opp i det aktuelle området, sier Horn Galtung.
Hun ønsker ikke at bydelene skal settes opp mot hverandre i denne saken.

Det har ingen hensikt å lage en duell ut av saken. Vi vil ikke utfordre Bydel Nordre Aker på noe vis. Noen tvekamp mellom bydelene kommer ikke på tale. Det ville vært helt feil, sier Horn Galtung.

Vi slipper ikke unna

Ris vel er glad for reguleringsforslaget. Velforeningen mener nemlig sine medlemmer får mer nok anleggstrafikk. Det skal graves langs veiene mellom riggplassen ved Skogryggveien og ned til Svendstuen pumpestasjonen. Velforeningen synes ikke Planetveien er egnet for anleggstrafikk.

Det blir feil å påstå at vi slipper unna anleggstrafikk. Vi får vår del. Sånn er ikke reguleringsforslaget helt urettferdig, sier styremedlem i Ris Vel, Frances Simonsen.

Velforeningen mener riggplassen ved Sognsvannsveien har stor nok plass til for alle biler, brakker, maskiner og materialer.

Simonsen er helt klar på at anleggstrafikk i Melkeveien og Trosterudveien hadde vært umulig.

Flere familier hadde vært nødt til å flytte. Riggplassen hadde tatt mye av friareal og det hadde blitt enveiskjøring. Da er riggplass ved Sognvannsveien helt klart å foretrekke.

Hun peker på at flere faginstanser støtter synet til velforeningen.

Politiet og samferdselsetaten har uttalt seg klart og entydig, sier Simonsen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen