RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ikke utelukke skatteøkning på britisk sokkel

Sist oppdatert:
Den britiske energiministeren Stephen Timms kan ikke gi oljebransjen på britisk del av Nordsjøen noen garanti for at de ikke kan få skatteøkninger slengt i hodet av finansministeren
Storbritannia sliter med et økende budsjettunderskudd, og det kan være en trussel mot oljebransjen på britisk sokkel fremover, ifølge den skotske avisen The Scotsman.

Det har de siste to årene vært et utvidet samarbeid mellom det britiske handels- og industridepartementet og finansdepartementet rundt skattereformen på britisk sokkel gjennom PILOT-prosjektet, men Timms innrømmer at han ikke har noen innflytelse over hva finansministeren kan finne på for å dekke inn underskuddet.

I forbindelse med 2002-budsjettet la finansminister Gordon Brown frem en økning i Nordsjøskatten på 10 prosent, noe som er ventet å koste bransjen 7,6 milliarder pund frem til 2010.

- Det bransjen har funnet beroligende er at finansdepartementet nå er representert på et seniornivå i PILOT-møtene, og i forbindelse med det som skjer av skatteinsentiver på letefronten. Det var ikke på plass for 2002-budsjettet- Men beslutninger om skatter tilligger Finans å gjøre, ikke meg, sier Timms til The Scotsman i forbindelse med den gigantiske offshoremessen i Aberdeen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere