Gå til sidens hovedinnhold

- Kan ligge noe kriminelt bak

Norsk sjømannsprest Lars Haugan utelukker ikke at det kan ligge noe kriminelt bak dødsfallet til norsk studine i Thailand.

BANGKOK (Nettavisen): Lars Haugan er sjømannsprest ved den norske sjømannskirken i Pattaya, like sør for Bangkok. Han reiste til Phuket i går for å snakke med den overlevende norske jenta som befinner seg på det private sykehuset Bangkok Hospital Phuket.

De to jentene på henholdsvis 20 og 22 år var studievenninner i Australia. På vei hjem til Norge stoppet de i Thailand noen dager for blant annet å oppleve det populære feriestedet Phi Phi sør i Thailand.

Akutt syke
Der ble begge akutt syke og den norske 22-åringen omkom. Den overlevende 20-åringen har kommet seg til hektene. Liket til den avdøde norske jenta oppbevares på det offentlige sykehuset Wachira Hospital i Phuket.

- Både i går og i dag har jeg snakket med den overlevende jenta. Hun er ved godt mot, men har ytret ønske om at hun vil hjem til Norge så fort som mulig og vi er i dialog med forsikringsselskapet om dette nå sier Haugan til Nettavisen.

- Hva har skjedd med jentene?

- Det er uklart, men ut ifra det hun har fortalt meg kan det virke som om de har drukket noe som har forgiftet dem.

- Kan noe kriminelt ligge bak?

- Slik jeg forstår det kan det ikke utelukkes, sier sjømannspresten.

I politiavhør
Han forteller at den overlevende jenta allerede har hatt flere samtaler med thailandsk politi, men at flere samtaler gjenstår.

Haugan vil ennå ikke gå ut med identiteten til de to norske jentene, men opplyser at den ene er fra Midt-Norge, mens den andre har tilhørighet på Østlandet.

Talsperson Nantawan Sriputha ved Bangkok Hospital Phuket opplyser at et spesialistteam fra det thailandske byrå for smittekontroll (Investigation Bureau of Disease Control) under det thailandske helsedepartementet har ankommet Phuket.

- De vil jobbe sammen med lokale eksperter for å analysere hva det er jentene har blitt utsatt for. De vil også delta i obduksjonen av den avdøde norske jenta, sier Sriputha til Nettavisen.

Har kommet seg
Hun forteller at den overlevende jenta har kommet seg.

- Hun har begynt å spasere og hun tar til seg mat. Hun viser stor takknemlighet overfor ansatte på sykehuset og for ikke mange timene siden klarte hun også å smile.

Hun fikk nemlig besøk av to venninner som har tatt turen ned fra Bangkok, der de tilfeldigvis var på ferie, opplyser Sriputha.

- Den norske sjømannspresten utelukker ikke at noe kriminelt ligger bak. Har dere noen kommentar til det?

- Det kan vi av policy-hensyn ikke uttale oss om, sier Sriputha.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?