*Nettavisen* Nyheter.

Kan man ta sol mot kviser?

Foto: Crestock (Crestock)

Hudlege Per Helsing svarte Side2s lesere.

14.09.10 21:13

(SIDE2): I forbindelse med Kreftforeningens bloggkampanje «Bloggere med solvett» svarer overlege ved hudavdelingen på Rikshospitalet, Per Helsing på dine spørsmål.

Kreftforeningen har fått med seg de tre bloggere Lars Tangen, Kristina Andersen og Ida Wulff, hvor to av dem tidligere har vært virkelig storbrukere av solarium. Gjennom bloggene sine sprer de informasjon om skadevirkningene med solarium. De har også valgt ut åtte bloggere som i fire uker skal holde seg solariefrie og blogge om det.

Les Lars, Kristina og Idas historier her:

BLE ALDRI BRUN NOK

TOK SOLARIUM ANNENHVER DAG

Hele 87 prosent i Side2s undersøkelse sier at de tar solarium. Og det er vanlig å begynne allerede i tenårene. Det viser seg nemlig at av de 1548 personene som har svart på vår spørreundersøkelse om solariebruk, begynte en stor andel å sole seg i ung alder. 19 prosent var under 15 år første gang de tok sol, og hele 48 prosent var mellom 15 og 18 år da de oppsøkte solstudio for første gang.

LES HELE UNDERSØKELSEN HER

Per Helsing er spesialist i hud og veneriske sykdommer og kan blant annet svare deg på spørsmål om pigmentering, hudforandringer og hudkreft.

Nettmøtet er nå avsluttet. Du kan lese hudlegens svar under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.