*Nettavisen* Nyheter.

Kan miste nyoppusset akuttmottak

Haraldsplass diakonale sykehus står i fare for å miste det nyoppussede akuttmottaket sitt. Helse Vest vil konsentrere akuttbehandling til Haukeland sykehus.

Ti millioner i investeringer til tross, det nyoppussede akuttmottaket på Haraldsplass går en mørk framtid i møte på styremøtet i Helse Vest tordag. Signaler fra styredokumentene sier at en felles akuttjeneste vil gi mer forutsigbarhet og forhindre at pasienter blir sendt «feil». Et slikt felles akuttmottak vil mest sannsynlig bli på Haukeland universitetssykehus, skriver Bergens Tidende.

Det er bare fem måneder siden det nye akuttmottaket sto ferdig. Administrerende direktør på Haraldsplass sykehus, Eivind Hansen, er oppgitt.

- For oss er det utrolig viktig å beholde et akuttmottak. Dette blir som å ta hjertet ut av et velfungerende sykehus, sier Hansen til BT.

Men kommunikasjonsdirektør i Helse Vest, Bjørg Sandal, mener befolkningen vil være tjent med å ha ett akuttmottak. Argumentasjonen er at alle vil da komme til rett sted og få et likt tilbud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.