*Nettavisen* Nyheter.

Kan noen hjelpe kattungene?

REDDE: Kattungene tør bare såvidt å stikke hodet opp for å få mat. Foto: Privat

I hele sommer har en kattemor med unger holdt til i huleganger ved togstasjonen, men ingen vil ta ansvar.

(Romerikes Blad): Romerikes Blad har fått flere henvendelser om en kattefamilie som bor alene og under svært kummerlige forhold ved Kløfta stasjon. I flere meter lange ganger under jorda har de holdt til siden slutten av juni.

Flere forbipasserende har satt ut mat og vann. Kattene spiser, men er redde og viser seg minst mulig når det er folk i nærheten.

Venninnene Linda Bekkerud Kjenner (18) og Veronica Opperud (17) har fulgt opp kattene i flere uker, og nå er de alvorlig bekymret for dyrenes liv og helse.

– Vi vet ikke om kattene har blitt dumpet eller hva som har skjedd. Det er umulig å få tak i dem, de er livredde og kattemoren er veldig aggressiv fordi hun skal beskytte ungene sine, sier Linda.

Jentene er skremt ved tanken på hvordan det skal gå med kattene, særlig med tanke på vinteren som kommer.

– Det gjør meg engstelig å vite at de er så små og ute alene, sier Veronica.

Ikke ansvar

Gry Holmbakken hos Mattilsynet på Kløfta bekrefter at de er kjent med situasjonen til de hjemløse kattene på togstasjonen.

– Det stemmer at vi har fått inn bekymringsmeldinger på dem. Vi har vært der og sett på området, men det er ikke innenfor vårt ansvarsområde å foreta oss noe, ettersom det ikke er noe som tyder på at kattene lider eller er syke, sier Holmbakken.

Mattilsynet har imidlertid tilbudt seg å låne ut feller, slik at man kan få fanget kattene og tatt dem inn. Foreløpig er det noe Linda og Veronica ikke kommer til å gjøre.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

GODE HJELPERE: Venninnene Veronica Opperud (17) og Linda Bekkerud Kjenner (18) forsøker så godt de kan å følge opp den lille kattefamilien som lever under bakken på Kløfta stasjon. Foto: Anne Hagberg


– Vi har vurdert det, men tror det blir nesten umulig i dette tilfellet. Dette er jo et offentlig område, og vi kan ikke passe fellene døgnet rundt. Dessuten er de så redde, at vi har liten tro på at det vil være mulig å få tak i dem, sier jentene.

Ikke kapasitet

Flere har også henvendt seg til Dyrebeskyttelsen, men der er svaret at de ikke har kapasitet til å løse situasjonen for kattene på Kløfta.

Fakta

Dette sier loven

– Vi driver ikke lenger med innfanging av katter. Det er Mattilsynets ansvar å hjelpe disse kattene, sier Karen Andersson hos Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus.

Savner dyrepoliti

Dermed virker situasjonen fastlåst, og kattene må fortsette tilværelsen under jorda.

– Jeg savner et dyrepoliti som kunne hjulpet disse dyrene. Det er et liv, selv om det er dyr det gjelder, sier Veronica.

Les flere saker på Romerikes Blad her


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.