RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan oljeprisen gå mer?

Sist oppdatert:
Den eksplosive utviklingen i oljeprisen fører nå til et kraftig løft i bensinprisen. Onsdag kommer tall som kan dra oljeprisen enda høyere
Torsdag kommer tallene fra det amerikanske energidepartementet som vil være svært utslagsgivende på oljemarkedet – og dermed for Oslo Børs.

Tallene over USAs oljelager er ventet, ifølge en gjennomgang nyhetsbyrået Bloomberg har foretatt, til å være fem prosent under nivåene for fjoråret.

Grunnen er stormer i Florida og påfallende mindre produksjon i Mexicogulfen som står for en fjerdedel av USAs oljeforbruk. Nedgangen i oljeproduksjon fra gulfen har vært på 28 prosent, skriver Bloomberg.

I klartekst kan dette bety at oljeprisene løfter seg videre.

Olje for novemberlevering steg 0,4 prosent til 53,87 ved råvarebørsen i New York onsdag. Så langt i år har oljeprisen eksplodert. Futures-kontrakter for råolje har steget 69 prosent det siste året i New York på usikkerhet rundt oljeprisen. Dette har ført til at oljeselskapene og den norske stat håver inn penger.

For nordmenn flest har imidlertid den høye oljeprisen et ris bak speilet. Den kraftige oppgangen i oljeprisen virker også inn på bensinprisen. Onsdag varslet Statoil at de vil sette opp bensiprisen ut til sine forbrukere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere