*Nettavisen* Nyheter.

Kan radioverten Cain utfordre Obama?

Foto: David Goldman (Ap)

Herman Cain vil bli republikanernes kandidat under valget i 2012.

22.05.11 21:31

65 år gamle Herman Cain, tidligere sjef for pizzakjeden Godfather's Pizza, nå radiovert, kunngjorde lørdag at han vil bli republikanernes kandidat under valget i 2012.

- Denne dagen, denne timen, dette øyeblikket, kommer jeg hit for å kunngjøre at jeg vil bli republikanernes presidentkandidat, sa Cain foran 10.00 jublende tilhengere i Atlanta.

- Vi har mye arbeid å gjøre, men jeg tror vi kan gjøre det. Hvis jeg ikke trodde vi kunne gjøre det, ville jeg ikke gjort det. Vi må alle gjøre litt for å ta tilbake landet. Jeg er klar til å ta opp kampen, og jeg vet dere også er det. Det kommer til å bli tøft men jeg vet vi kan gjøre det, sa han.

Herman Cain er forretningsmann, og har tidligere jobbet for Coca-Cola og Burger King. Nå er han vert i sitt eget radioprogram «The Herman Cain Show», skriver ABC News.

Cain trådte inn på den politiske scenen i 1994, da han i et TV-sendt rådhusmøte argumenterte med daværende president Bill Clinton om demokratenes helse- og omsorgspolitikk. I 2004 kjempet han for en plass i senatet i staten Georgia, men tapte.

Cain sier han støtter et sterkt millitære, lavere skatter og mindre offentlige reguleringer. I tillegg har han åpenlyst vært kritisk til Obamas helsepolitikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag