*Nettavisen* Nyheter.

Kan rekke Sarpsborg-kampen

Kristofer Hæstad nærmer seg friskmeldt etter en lyskeskade. Sjekk skadestatus i Vålerenga-troppen her.

Vålerenga har ikke spilt offisiell kamp siden 29. mai da Sogndal ble slått 1-0 på bortebane. I den kampen manglet flere spillere på grunn av skader.

Isaac Boakye stod over, men tirsdag spilte han rekruttkampen for Vålerenga 2 i 2. divisjon mot Fram Larvik og scoret to mål. Yssouf Koné var heller ikke i troppen mot Sogndal, men scoret ett mål og hadde en målgivende pasning mot Follo tirsdag ettermiddag.

Freddy dos Santos spilte kun 20 minutter mot Follo. Han måtte gi seg da han slet med lett sykdom og kvalme, men det skal ikke være noen fare med søndagens kamp mot Sarpsborg 08.

Kan bli klare

Kristofer Hæstad og Amin Nouri stod også over mot Sogndal. Hæstad på grunn av en kjenning i lysken, Nouri med en strekk i baksiden av låret.

- Vi planlegger at både Kristofer og Amin skal trene for fullt på torsdag. Om de responderer som vi håper på treningene opp mot kampen mot Sarpsborg skal de kunne være friskmeldte til søndag, sier medisinsk koordinator Eirik Bjærke til vif-fotball.no.

Stefan Strandberg stod over tirsdagens treningskamp mot Follo.

- Stefan fikk en liten kjenning i kneet på trening i forrige uke. Han har ikke trent for fullt etter det men er i bedring. Det er allikevel for tidlig å si noe med tanke på kampen til helga. Vi skal teste han mer inn mot søndag, forklarer Bjærke.

Berre mer med

Morten Berre har ikke spilt kamp siden 2-0-seieren hjemme mot Aalesund 1. april.

- Morten har så vidt begynt å ta del i enkelte pasningsøvelser på fellestrening. Han viser fin framgang og vi skynder oss langsomt. Men, det er fortsatt for tidlig å sette noen spesifikk prognose på når han er tilbake på banen, avslutter Bjærke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.