RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan resultatveksten vare?

Sist oppdatert:
Estimert resultat for amerikanske børsselskaper justeres stadig opp, men det er tvilsomt om den voldsommme veksten kan fortsette, mener analytiker Chuck Hill i Thomson First Call
Thomson First Call, som samler inn og analyserer aksjeanalytikernes estimater på selskapsresultater, melder at estimatene på kvartalsresultatene til amerikanske børsselskaper stadig justeres opp.

For fjerde kvartal 2003 venter analytikerne nå i snitt en vekst i resultatet for selskapene i S&P 500-indeksen fra samme kvartal i fjor på 22,4 prosent, mot 22,2 prosent for en uke siden.

Estimert resultatvekst for første kvartal i år er uendret på 13,3 prosent, mens veksten for andre i år er økt fra 13,5 til 13,6 prosent.

Det normale i USA er at selskapene samlet sett overgår estimatene, og Thomson First Call tror resultatveksten i fjerde kvartal 2003 blir hele 26 prosent. For første kvartal i år ventes 15 prosent, og for andre kvartal venter de 13 prosent.

Ikke bærekraftig

Thomson First Call mener veksten i fjerde kvartal helt klart ikke er bærekraftig, og viser til at den er drevet opp av skattelettelser i USA.

- På grunn av den stimuli-drevne resultatveksten i tredje og fjerde kvartal 2003, er det fortsatt vanskelig å anslå hva den underliggende trendlinjen for resultatene er i denne oppgangen, skriver Thomson First Call i en kommentar.

- Vi tror fortsatt den vil være mer gradvis enn oppgangen etter tidligere resesjoner og mer gradvis enn de siste økonomiske dataene får en del investorer til å forventet, heter det.

Et usikkerhetsmoment for høsten er om amerikanske forbrukere holder oppe farten lenge nok til at bedriftene rekker å overta ansvaret for å holde samlet vekst oppe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere