RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan selge Bygdøy-tomter for 160-180 millioner

Sist oppdatert:
Øystein Stray Spetalen kan selge tre tomter for til sammen 160-180 millioner hvis alt går etter planen.
Tre av Øystein Stray Spetalens fire eiendommer på Bygdøy som han skal utvikle vil kunne innbringe 160-180 millioner kroner. Det sier tre av Oslos fremste eiendomsmeglere i høyprissegmentet til Dagens Næringsliv.

Investoren har varslet Oslo kommune om utviklingsprosjektet som går ut på å totalrenovere de to sveitservillaene og en gartnerbolig som står på tomtene, alle tre skal ha bryggeanlegg. Kommunen må gå med på å dele opp den ene tomten han kjøpte av Norsk Sjøfartsmuseum for 56 millioner i tre for at prosjektet skal kunne gjennomføres.

I tillegg planlegger Spetalen å sette opp en gigantvilla tegnet av Niels Torp på den siste tomten som han skal beholde selv. Naboeiendommen vil kunne bli den dyreste av de tre.

- Eiendommen er en av de aller beste i Oslo. Treffer Spetalen riktig med valg av arkitektur og andre løsninger, vil eiendommen med den gamle gartnerboligen kunne selges for 40-60 millioner kroner, uttaler advokat Torbjørn Ek til Dagens Næringsliv.

De to andre tomtene kan det bli litt vanskeligere å selge i følge de tre eiendomsmeglerne, grunnen er at sveitservillaer er for spesielt interesserte.

- Sveitservillaer er for spesielt interesserte, men de finnes. Eiendommene kan godt selges for 35-45 millioner kroner dersom man finner en liebhaber, og Byantikvaren ikke setter seg på bakbena i forhold til innvendige ombyggingsarbeider, mener advokat Odd Kalsnes i A-Megler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere