*Nettavisen* Nyheter.

Kan takke Madde for drømmeprins

INTRODUSERTE: Madeleine introduserte Victoria for Daniel i 2001. Resten er som de sier - historie. Foto: (Getty Images)

Victoria gjorde som sine «storebrødre» Haakon og Frederik.

24.02.09 14:23

(SIDE2): De skandinaviske tronarvingene har alle sammen falt for en mann eller kvinne av folket, og fått den de har ønsket seg. Det svenske kongehuset har etter sigende holdt igjen så lenge som mulig, men nå er det ingen tvil lenger - tirsdag kom nyheten om at kronprinsesse Victoria (31) får sin mann av folket - Daniel Westling (35).

Les også:Victoria forlover seg i dag

Kan takke Madde
Ifølge svenske Aftonbladet kan Victoria takke lillesøsteren sin Madeleine (26) for at hun i det hele tatt møtte på Daniel. Madeline tipset sin søster i 2001 om det eksklusive treningsstudioet Master Training i Stockholm og den dyktige personlige treneren som jobbet der. Treneren var selvsagt Daniel. Han hjelper den svenske kronprinsessen med å komme i form, og de får gjensidige varme følelser for hverandre.

I Sverige gikk pressen av hengslene og forsøkte selvsagt å finne ut alt om kronprinsessens nye mann - men de klart å holde forholdet hemmelig en stund. I 2002 ble de fotografert sammen og forholdet er et faktum.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Opprørt
Ryktene om at pappa Carl Gustaf ikke liker Daniel eller ønsker en hvermannsen til sin datter opprører Victoria. Avisoverskriftene er det ikke til å ta feil av i årenes løp og Victoria ble lei seg.

- Kongeparet har i alle år sagt at deres barn skal få velge partner med hjertet. Det er klart hun blir lei seg når det skrives slikt, sier en kilde til Aftonbladet.

Nå har Daniel og Victoria vært sammen i nesten sju år og de ble samboere på Drottningholms slott i fjor sommer - noe som trigget bryllupsryktene ytterligere. 35-åringen har vunnet svenskenes hjerte og blir prins hvis kongen velger å gi ham den tittelen.

Les mer:Reddet av mektig nettverk

Lang forlovelse
Kongebryllupet skal ikke stå før i 2010, noe som er en uvanlig lang forlovelse for kongelige.

Hoffreporter i Se og Hør, Kjell Arne Totland, tror det muligens er for å gi Daniel en mulighet til å bli bedre kjent med rollen som gemal for den kommende dronningen. Feiring av Victoriadagen er lagt fram som en mulighet for den lange forlovelsen, det samme er veinettet i Stockholm som sies å være under utbygging hele dette året, samt Sveriges formannskap i EU som gjør at sikkerhetspolitiet har mange store prosjekter i vente.

Les mer her:- Uvanlig med så lang forlovelse

Like gammel som Silvia
Når Victoria gifter seg er hun 32 år, noe som betyr at hun er nøyaktig like gammel som mamma Silvia var den gangen hun giftet seg med kong Carl Gustaf i 1976.

Kronprinsessen har uttalt tidligere i år at hun ønsket seg en brudekjole fra en svensk designer - og en av det svenske kongehuset favoritter er Lars Wallin, som har stått bak flere av kjolene de kongelige har brukt ved store anledninger som for eksempel ved Nobelpris-utdelingen.

Wallin sier til det svenske kongemagasinet Queens februarutgave at et slikt oppdrag er en stor ære for enhver designer og at han håper Victoria holder ord ved å velge noen fra sitt eget land til å designe kjolen. Silvia hadde i sin tid en kremhvit brudekjole fra Christian Dior.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.