Kan tape 50 millioner på radiorot

Kanal4 frykter at de kan tape så mye som 50 millioner kroner i annonseinntekter om P4 får lov til å slutte å sende på frekvensen Kanal4 skal overta etter nyttår.

I dag møtes radiokanalene på nytt i retten. I går fikk Kanal4 namsretten i Asker og Bærums medhold i at P4 ikke kan stoppe sendingene i det fjerde riksnettet, og ta i bruk det femte nettet nesten to uker før Kanal4 skal overta P4s frekvenser.

P4s plan var ifølge kanalen selv «å rydde skikkelig etter seg» ved å stenge det fjerde nettet, skriver Kampanje.

P4 gikk opprinnelig ut og sa de skulle stenge ned nettet torsdag klokken 15, for slik å lose lytterne over på de nye frekvenser lenge før Kanal 4 går på luften.

De to kamphanene møtes i retten igjen i dag, nå skal Kanal4 og Norkring få si sin mening.

Kanal4 hevder de kan tape hele 50 millioner kroner i tapte reklameinntekter neste år dersom P4 får lov til å legge frekvensen død de to ukene fram til Kanal4 skal overta.

Kanal4 legger fram en undersøkelse for namsretter som viser at 33 prosent av P4s lyttere ikke kommer til å skifte frekvens dersom P4 fortsetter å sende i nettet fram til Kanal4 tar over nyttår, skriver Kampanje.

Kanal4 mener at én radiolytter har en årlig verdi på 240 kroner, og den samlede verdien på lytterne som fortsatt vil høre på de gamle P4-frekvensene er 50 millioner kroner på årsbasis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag