Gå til sidens hovedinnhold

Kan treffe over hele verden på 30 minutter

Det amerikanske forsvaret har et nytt super-våpen under utvikling.

En ny supersonisk missil som kan treffe overalt i hele verden på 30 minutter er under utvikling av amerikanerne, skriver Daily Mail.

Tidligere i år testet Pentagon et annet supersonisk våpen, HTV-2, men denne testen feilet. Farten på denne missilen kan komme opp i nesten 27.000 kilometer i timen, mens missilet som nå er testet skal «bare» klare 6000 kilometer i timen.

Bildet over er av våpenet som skal kunne nå 27.000 kilometer i timen. Våpenet som nå er testet skal se likt ut.

Hvis den blir tatt i bruk av amerikanerne betyr det at man ikke lenger trenger å utplassere missiler i utlandet for å nå sine militære mål.

Amerikanerne kaller våpenet for et «Advanced Hypersonic Weapon» og den drar av gårde i fem ganger lydens hastighet eller Mach 5.

4000 kilometer
Missilet ble testet av amerikanerne denne uken. Den ble avfyrt fra en rakett på Hawaii og seilte over Stillehavet før den traff målet på Marshall-øyene rundt 4000 kilometer unna.

Offentliggjøringen av den supersoniske missilet kommer kort tid etter at det amerikanske luftforsvaret har bestemt seg for å ta i bruk en 15-tonns bombe («Bunker Buster») som kan sprenge over 60 meter med betong fra hverandre.

Pentagon opplyste ikke hvor rask hastighet den supersoniske missilet kom opp i over Stillehavet.

240 millioner
Luftforsvarets talskvinne Melinda Morgan uttalte at hovedmålet med utskytingen var å samle inn data om aerodynamikk, navigasjon, hvordan man styrer den på best måte og missilets forsvarsmekanismer.

Pentagon har investert nesten 240 millioner dollar i denne typen prosjekter i år.

Prosjektet er et samarbeid mellom Defence Advanced Research Projects Agency (DARPA) og det amerikanske luftforsvaret. En del av dette samarbeidet har som mål å utvikle supersoniske våpensystemer, ifølge Wikipedia.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken