*Nettavisen* Nyheter.

Kan være på dop-jakt

- Kjell Rune Rotenes kan være på jakt etter mer narkotika etter å ha ruset seg hele helgen, tror avdelingsleder Siri Nome.

22.08.06 16:00

Fylkeslegen i Hordaland har bestemt seg for å granske Sandviken sykehus etter at den drapsdømte og psykotiske Kjell Rune Rotenes rømte fra en pleier mens de var ute på handletur mandag ettermiddag.

33-åringen er pasient ved sikkerhetsavdelingen ved Sandviken sykehus, som har den strengeste sikkerheten ved sykehuset. Likevel har de ansatte ved avdelingen mistanker om at et parti narkotika fant veien inn på avdelingen i løpet av helgen og at flere pasienter kan ha ruset seg, deriblant Rotenes.

- Det vi tror er at Rotenes kan ha rømt for å få tak i mer narkotika, sier avdelingsleder ved Sandviken sykehus, Siri Nome til iBergen.no.

Smugler inn narko
Politiet jakter nå intenst på rømlingen og har oppsøkt flere miljøer han er kjent med fra tidligere. Men politiførstebetjent Carl-Petter Leganger vil ikke si noe om de har forsøkt å finne Rotenes i narkomiljøer.

- Hvordan kunne det komme narkotika inn på avdelingen?

- Det skjer fra tid til annen, akkurat som i fengslene, sier Nome. Hun legger til at Rotenes nok ikke kan ha vært svært ruset, ettersom han fikk utgang fra sykehuset mandag. Nå vil avgjørelsen om å la den drapsdømte pasienten gå på handletur vurderes internt. Fylkeslegen i Hordaland har også bestemt seg for å åpne tilssynssak mot sikkerhetsavdelingen.

Kan få konsekvenser
- Vi legger oss helt flate for kritikken, vi kan ikke annet. Dette er en uønsket hendelse og det kan få konsekvenser for andre pasienter som vil ha utgang. Vi må tenke annerledes framover og ønsker velkommen en tilsynssak fra Fylkeslegen, sier Nome.

Fylkeslege Helga Arianson ønsker å si minst mulig om saken foreløpig.

- Vi har bestemt oss for å opprette tilsynssak. På generelt grunnlag kan jeg si at noen ganger går ikke ting som det skal, uten at det behøver å være kritikkverdig, sier Arianson.

Fatale utfall
Rotenes rømning kommer etter at sykehuset har opplevd flere problemer med sikkerheten denne våren og sommeren, noen med fatalt utfall. I april rømte en 18-åring som nå er tiltalt for drapsforsøk på en 14 år gammel gutt.

Mannen som er siktet for å ha drept Ingvild Myking i juli, var på rømmen fra lukket avdeling på sykehuset, og Rotenes klarte også å ta seg inn på den Hylkje-siktedes rom for å true ham på livet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.