Gå til sidens hovedinnhold

- Kan være knyttet til Norges internasjonale engasjement

Mener politiet ville vært mer deltagende dersom trusselen var et nasjonalt anliggende.

Forfatter og journalist og Nettavisen blogger, Kjetil Stormark mener Forsvarets hevede beredskapsnivå kan ha noe å gjøre med Norges militære engasjement i utlandet, men dette tilbakevises av forsvarssjefens stab.

Stormark har i lang tid fulgt Forsvaret tett og var torsdag kveld undrende til at verken PST eller øvrige deler av politiet var involvert i den økte terrorberedskapen. Politidirektoratet sendte torsdag kveld ut en pressemelding der det ble klargjort at det sivile politiet ikke så noen grunn til å endre trusselnivået eller heve terrorberedskapen. Det endrede trusselbildet Forsvaret har reagert på, skal kun angå militære anlegg.

Forsvaret avviser
– Jeg spør meg om dette har sammenheng med Norges internasjonale engasjement, i Afghanistan eller andre steder. Basert på den systemkunnskapen jeg har, mener jeg politiet ville vært mer deltakende dersom denne trusselen hadde vært et nasjonalt anliggende, sier Stormark til NTB.

Major Vegard Finberg i forsvarssjefens stab avkrefter overfor NTB at terrorberedskapen også ble økt ved norske militære anlegg utenfor Norges grenser torsdag.

– Dette er noe som er gjeldende innenfor Norges grenser, men hva dette er vil være å gå inn på gradert informasjon og det kan jeg ikke gjøre, sier Finberg.

– Neppe i Norge
Politiet i Oslo uttrykte tidligere på kvelden forundring over at de ikke var blitt gjort kjent med hvilke vurderinger Forsvaret hadde lagt til grunn for den økte beredskapen. Stabssjef Johan Fredriksen, som også er leder for den operative samhandlingen, fant Forsvarets handlingsmønster merkelig.

Ifølge Stormark er det skarpe skillet mellom det militære og de sivile institusjonene et signal om at trusselen det er snakk om utelukkende er relatert til Forsvaret.

– Kilden er neppe i Norge, for da ville PST vært tydeligere inne i saken for å etterforske dette, sier han. (©NTB)

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken