Gå til sidens hovedinnhold

Kan være slutt for 39 år gammel festtradisjon

Etter kritikken av egenbetalingen på opptil 1800 kroner til avgangselevenes fest på Berg vgs., kan den 39 år gamle tradisjonen ved skolen stå for fall.

BERG: Det sier Berg-rektor Berit Hetland til Nordre Aker Budstikke, etter at NRK mandag skrev at elevene må betale 600 kroner per gjest de vil ha med til avgangsfesten på Hotel Continental.

27 av 169 elever stemte mot forslaget om å ha festen på Continental. Elever ved skolen og Elevorganisasjonen sier ifølge NRK at prisen utestenger elever som ikke har råd til å betale for laget.

– Uklokt av rektor

Også gruppeleder for Rødt i bystyret, Bjørnar Moxnes, kritiserer rektoren for å gjennomføre festen på denne måten.

– Dette er både urettferdig og uklokt. Alle elevene bør få være med på avgangsfesten for å feire at de er ferdig med 13 års skolegang. Det er urettferdig at noen skal ekskluderes fordi de ikke har råd. Jeg skjønner godt at man unner seg en skikkelig avgangsfest, men man trenger kanskje ikke booke Hotel Continental, i alle fall ikke når prisen for moroa blir såpass stiv at flere elever ikke får blitt med, sier Moxnes til Nordre Aker Budstikke.

– Problematisk

– Jeg synes tradisjonen med egenandel har vært problematisk i alle de fire årene jeg har vært rektor på Berg, sier Berit Hetland.

Rektoren føler likevel behov for å understreke at arrangementet som er omtalt ikke er den eneste, eller den offisielle, avslutningen for avgangselevene. 24. juni holdes et åpent arrangement på skolen der vitnemålene deles ut.

– Avgangsfesten på Continental er en middag for elever og foreldre, sier hun til Nordre Aker Budstikke.

Hvert år legges det frem to alternative arrangementer som elevene stemmer over. Det ene er på skolen, det andre er den dyrere hotellvarianten.

– Hvert år er oppslutningen for hotellavslutningen stor. Ni av ti elever stemmer for. Hadde det ikke vært så mange hadde vi heller aldri gjennomført det, sier Hetland, og legger til at de 300 plassene på arrangementet alltid er fullsatte.

Hun viser til at mange andre arrangementer på skolen også er problematiske med tanke på egenbetaling, som utenlandsturer og skidager.

Dette er likevel 39. gang Berg gjennomfører avslutningsmiddag med egenbetaling, men ifølge Hetland kan det bli den siste.

Vil vurdere neste år

– Dette er første gang det har nådd ut og fått så stor oppmerksomhet. Målet er at alle elevene burde være til stede. Og selvfølgelig er det et tak på hvor høy egenandelen kan bli. Kanskje nærmer vi oss dette nå? Vi kommer til å gjennomføre arrangementet i år, men må diskutere det grundig. Det er helt åpent hva som vil skje neste år, sier Hetland.

Skolebyråd Torger Ødegaard (H) sier mandag til NRK at man bør bestrebe seg på å velge arrangementer og avslutninger som absolutt alle kan være med på.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem