RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan være tålmodig med lav rente

Sist oppdatert:
USAs sentralbanksjef Alan Greenspan mener man kan være tålmodige med den rekordlave renten i USA, så lenge inflasjonen er lav. Han er optimist på kort sikt, men skremt av budsjettunderskudd
Greenspan holder akkurat nå en satellittoverført tale til Industry Association, og kommenterer situasjonen for den amerikanske økonomien.

Han ga ingen indikasjoner om kommende renteoppgang, og sa man kan være "tålmodige" med lav rente, så lenge inflasjonen er lav. Han så også større sjanse for deflasjon enn for inflasjon.

Tidligere i dag hevet den britiske sentralbanken styringsrenten.

Greenspan er "relativt optimistisk" på kort sikt, og mener arbeidsmarkedet nå stabiliserer seg. Han mener oddsene tilsier en bedring i arbeidsmarkedet, men advarer også om at dersom dette ikke skjer, vil det hindre veksten.

På lengre sikt er han bekymret.

Han bruker mye av talen til å argumentere for nødvendigheten av å gjøre noe med de store og voksende budsjettunderskuddene i USA, og mener dette på lengre sikt kan destabilisere økonomien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere