RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanal 24 måtte kjøpe navnet

Sist oppdatert:
Kanal 24 glemte å registrere varemerket, og en nordmann fikk en uventet presang da radiosjef Arne Krumsvik ringte ham i Australia natt til julaften.

Daværende Kanal4 sikret seg domenenavnet www.kanal24.no allerede i sommer, men radiosjef Arne Krumsvik sørget ikke for å få kontroll over varemerket Kanal 24 samtidig.

Det ble registrert 5. august av en nordmann som nå er i Australia, skriver Dagens Næringsliv.

Vil ikke ut med beløp
Det har mannen antakeligvis tjent godt på, men Krumsvik vil ikke kommentere hvor mye Kanal 24 måtte punge ut med for rettighetene.

- Vi har inngått en avtale som betyr at vi ikke sier noe om det som står i avtalen, sier Krumsvik til DN.

Men Krumsvik stopper ikke der. Lille julaften sendte radiosjefen inn en søknad til Patentstyret for å sikre seg rettighetene til Kanal 2-navnet. Nå spekuleres det i tilknytningen til TV 2.

P4-sjef Kalle Lisberg tror at registreringen kommer til å føre til enda et nytt navn for Kanal 24.

- Jeg tror de kommer til å kutte 4-ern og beholde 2-ern, men er redde for å provosere politisk ledelse i Kulturdepartementet. Jeg tror firetallet er det for å tilsløre at dette er TV 2-radioen, både overfor departementet og de ansatte som ikke har forstått dette ennå, sier Lisberg til DN.

Beholder navnet
Krumsvik avviser Lisbergs påstander om at kanalen vil kvitte seg med firetallet.

- Nei, det er en syltynn hypotese. Jeg skal ikke garantere noe som helst for framtiden, men det var 100 prosent samstemthet da vi valgte Kanal 24 som plan B, sier Krumsvik til DN.

Han forklarer at søknaden om Kanal 2-navnet var en forberedelse til Fredrikstad tingretts avgjørelse i navnestriden mellom dem og P4. Tingrettens kjennelse falt julaften formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere