Gå til sidens hovedinnhold

Kanal4 sender kanskje i P4-nettet

Etter at P4 tidligere i dag annonserte at de avslutter sine sendinger i P4-nettet klokken tre i dag, vurderer Kanal4 å starte sendinger i det omstridte nettet allerede i dag.

– Vi er overrasket over at P4 velger å bruke slike virkemidler, og det er ingen tvil om at hensikten er å ødelegge for oss, sier radiosjef Arne Krumsvik i Kanal4 til Kampanje.

P4-sjef Kalle Lisberg har gått rett i fjeset på Kanal4, og slår av de gamle P4-frekvensene klokken tre i dag. P4 vil dermed bare være tilgjengelig i det nye FM5-nettet.

Det betyr også at frekvensene Kanal4 etter planen skulle overta første januar 2004 kan bli stående tomme i to uker. Støy og sus blir dermed det eneste som møter lyttere på det som skal bli Kanal4s frekvens.

- Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser dette kan få, men slik vi ser det er dette helt åpenbart ulovlig, sier radiosjef Arne Krumsvik til Kampanje.

Lisberg og P4 gir ikke den nye konkurrenten et øyeblikks ro. Dersom Kanal4 ikke bytter navn innen klokken tre i dag, torsdag, bringer P4 saken inn for rettsapparatet med støtte fra Næringslivets konkurranseutvalg.

– Vi har fått et brev fra P4s advokater, hvor de forlanger at vi bytter navn innen klokka tre i dag, men det har vi selvfølgelig ingen planer om. Så får det bli opp til P4 hva de vil gjøre og om vi havner i retten, sier Krumsvik.

Krumsvik vil ikke svare konkret på hvilke mottrekk Kanal4 vil komme med, men det er trolig at kanalen vil kjøre lyd på eteren så raskt som mulig for å hindre lytterflukt.

– Vi kan komme til å søke om å få starte prøvesendinger i hele FM4-nettet allerede nå. Vi er i gang med tekniske prøvesendeinger i deler av nettet allerede, hvor vi tester ut lyder og musikk som vil ligne på det lytterne får høre når vi kommer i gang med ordinære sendinger, og dersom FM4-nettet blir stående tomt, kan det tenkes at vi vil ønske å utvide prøvesendingene, sier Krumsvik.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley