RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SPERRET TOGLINJA: Franske demonstranter satte fyr på bildekk på jernbanelinja der Eurostar-toget kjører mellom England og Frankrike. Toget måtte innstille trafikken tirsdag.
SPERRET TOGLINJA: Franske demonstranter satte fyr på bildekk på jernbanelinja der Eurostar-toget kjører mellom England og Frankrike. Toget måtte innstille trafikken tirsdag. Foto: Philippe Huguen (Afp)

Kanaltunnelen stengt etter fransk protest

Trafikken gjennom tunnelen under Den engelske kanal ble tirsdag innstilt fordi rasende franske ferjemannskaper gikk på skinnene og satte fyr på bildekk.

Under kaoset forsøkte mange av migrantene som er strandet i Calais i håp om å nå Storbritannia, å kjempe seg til en plass på en av de mange lastebilene som sto fast i trafikken.

– Vi er blitt varslet om at demonstranter har fått adgang til togskinnene, noe som betyr at Eurotunnel er nødt til å midlertidig innstille trafikken av sikkerhetsgrunner, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Saken fortsetter.

TOK SEG INN I LASTEBILER: Migranter benyttet anledningen til å ta seg inn i lastebiler. Flere tusen flyktninger befinner seg i Calais.


Tunnelen ble åpnet for biltransport tirsdag kveld, men togtrafikken mellom London og Paris gjenopptas først onsdag fordi en del av jernbanen må repareres.

Noen av de mange tusen ulovlige innvandrerne som har slått leir i Calais og desperat forsøker å krysse Kanalen for å komme seg til Storbritannia, utnyttet kaoset. Flere av dem klatret opp på kjøretøy som sto fast i bilkøen, melder nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

VOLDSOMT: Streikende arbeidere i det franske selskapet My Ferry Link satte fyr på bildekk og sperret veien til tunnelen i Calais.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere