Kanariøyenes skatter- Lanzarote

Foto: Goodshoot

Kanariøyene har mye mer enn kunstige hotellbyer og overbefolkede strender å by på. Lanzarote har et fascinerende månelandskap

03.08.12 14:56

Følg oss på FACEBOOK

En rekke dramatiske vulkanutbrudd har skapt det karrige landskapet på Lanzarote.
Solen skinner ubarmhjertig fra en klar, blå himmel og øyas nordøstlige beliggenhet gjør at passatvindene gjerne dominerer både den østlige og vestlige kysten. Det gjør Lanzarote til et paradis for all slags surfing.
Rundt den karakteristiske fiskerbyen Arriete på nordøstsiden av øya finner du en strand som ikke er nedrent av folk. Her ser du unge øyboere som har piknik, bølgesufere og folk som kommer for et bedre måltid på restaurantene.
Østkystens landskap er steinete og lite fruktbart for grøde, men det er likevel dekket av små blomster og gress. En reise gjennom vulkanlandskapet viser tilbakeholden utbygging. Reglene er strenge og man får verken bygge for høyt eller male i hvilke farger som helst. Bestemmelsene er fortjenesten til øyas store sønn, arkitekten César Manrique, som ikke ønsket å se sin kjære hjemøy møte samme skjebne som i turistbyene på Tenerife og Gran Canaria.

Turistinformasjon

LA PALMA
EL HIERRO
TENERIFE
GRAN CANARIA
FUERTEVENTURA
LANZAROTE
LA GRACIOSA
LA GOMERA

3 tips for Lanzarote

Strand
Det lyse strandområdet Papagayo er Unesco-beskyttet, og jo lengre nedover langs kysten du kjører, jo færre mennesker ser du.

Sted
Nasjonalparken Timanfaya er et lavalandskap der astronauten Neil Armstrong skal ha prøvekjørt sin månebil.

Spisested
El Amanecer er en av øyas beste fisk- og skalldyrsrestauranter der selv Spanias forrige statsminister Felipe Gonzales skal ha nytt av godsakene.
La Garita 46, Arrieta

Fakta om Lanzarote

Fastboende: 133 000
Km2: 846
Høyeste punkt: 670 moh.

Gratis reiseguider

Last ned gratis reiseguider til for eksempel Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag