*Nettavisen* Nyheter.

Kannibalen slapp fengsel

DØMT: En russisk fisker (bildet) er dømt til tre års betinget fengsel etter å ha spist turkameraten sin på fisketur. Foto: The Siberian TImes

- Ja, jeg spiste kameraten min, og jeg var ikke engang sulten, tilstår kannibalen.

06.06.14 19:11

Fire turkamerater dro på fisketur i fjor høst i den sibirske ødemarken. Alle fire ble meldt savnet. Bare to av turkameratene kom tilbake.

De ble på mirakuløs vis funnet i live av et redningshelikopter i slutten av november i fjor, etter å ha vært savnet i den iskalde, russiske villmarken i tre måneder.

Redningsmannskapene gjorde funn av menneskelevninger der fiskerne ble funnet, og de to overlevende ble mistenkt for drap og kannibalisme på en tredje turkamerat. En fjerde turkamerat er fortsatt savnet og antatt død.

Nå er én av de overlevende dømt. Den andre overlevende var ikke tiltalt i saken, men hadde status som vitne under rettssaken.

Tre års betinget fengsel
Den dømte hadde tilstått overfor en jury at han spiste turkameraten sin. Likevel slapp han unna med tre års betinget fengsel, skriver The SiberianTimes.

Aktoratet la til grunn at de to turkameratene som overlevde, hadde slått en tredje turkamerat til døde, partert liket og kokt og spist menneskekjøttet.

Familien til den avdøde krevde at begge turkameratene skulle dømmes for overlagt drap, men retten besluttet imidlertid å ta ut tiltale mot bare den ene, som ble dømt for legemsbeskadigelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

IKKE TILTALT: En av de overlevende (bildet) som ikke ble tiltalt i kannibalsaken, men hadde status som vitne i rettssaken. Foto: The Siberian Times.

- Var ikke sulten
Turkameratene var på fisketur i Yakutia da bilen deres gikk gjennom isen. Dermed ble de strandet i ødemarken. Yakutia-regionen er kjent som det kaldeste beboelige området på planeten.

Den dømte har tidligere uttalt at han spiste turkameraten først etter at sistnevnte hadde frosset i hjel.

Den dømte kom imidlertid med en oppsiktsvekkende og usammenhengende uttalelse i retten, hvor han tilsto å ha spist turkameraten.

- Men ikke fordi jeg var sulten. Jeg hadde en annen grunn, sa han uten å forklare nærmere.

Klikk på bildet for å forstørre.

ISKALDT: Yakutia-regionen er kjent som det kaldeste beboelige området på planeten. Foto: Alexander Nemenov

- De må bli straffet
Enken (38) etter den avdøde snakker nå ut om den grufulle hendelsen.

- Kan du forestille deg hva jeg sitter igjen med? En fot med tær, én finger og en del av hodeskallen med litt hår på. Det er alt, sier kona i et intervju med The Siberian Times.

- Detter er alt jeg har igjen etter mannen som jeg elsket.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg noensinne ville oppleve noe så grusomt, fortsetter hun.

- Nå vil jeg at disse kannibalene skal bli straffet. Jeg frykter at politiet ikke ønsker en grundig etterforskning. Vår lovgivning sier ingenting om kannibalisme. Det er ikke en forbrytelse, sier hun.

Kjennelsen er blitt anket.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.