*Nettavisen* Nyheter.

Kannibalofferet på bedringens vei

Foto: JMH/Youtube/Splash News (JMH/Youtube/Splash News)

Mr Poppo har uttalt seg offentlig for første gang siden det grusomme angrepet.

22.05.13 12:16

(SIDE2): Han tilbrakte over en måned på sykehus, etter at han ble angrepet av en mann og fikk over halve ansiktet tygget av.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap (Ap)

Nå, snart et år etter det grusomme angrepet, har Ronald Poppo (66) via YouTube takket alle som har støttet han i tiden etter. Han har etter sykehusoppholdet bodd på et pleiehjem i Florida, der han blant annet lærer hvordan han skal klare seg i hverdagen.

- Jeg takker de i lokalsamfunnet som har hjulpet meg, jeg vil alltid være takknemlig for det, sier han i videoen (se den lenger nede i artikkelen).

Poppo ble blind etter angrepet, og holdt på å dø av blodtapet. Gjerningsmannen, Rudy Eugene, gikk trolig på et stoff kalt Cloud Nine, et syntetiske dop som påvirker sentralnervesystemet og forårsaker paranoia, sterke hallusinasjoner og utløser en uberegnelig og voldelig oppførsel. Obduksjonsrapporten fant i alle tilfelle bare spor etter marihuana.

Angrepet skjedde like ved motorveien i Miami på dagtid, og flere sjokkerte vitner ringte politiet. Da politiet kom til stedet, ble Eugene skutt og drept. Betjenten som skjøt, har fortalt at gjerningsmannen hadde snudd seg mot han og knurret, da han hadde ropt han skulle stoppe.

Overvåkingskameraer på stedet viste hvordan Eugene kledte av Poppo og slo han, før han la seg selv naken over han.

HTML EMBED

Poppo, som opprinnelig er fra New York, hadde bodd på gaten i Florida i over 30 år da han ble angrepet. Han hadde ikke lenger kontakt med familien, som trodde han hadde begått selvmord flere år i forveien.

Nå holder han på å lære seg å spille gitar, og har sluppet videoen med hjelp av de ansatte på pleiehjemmet.

- Takk for at dere bidrar og hjelper. Folk i min livssituasjon trenger hjelp, og jeg er sikker på det er flere som lever slik.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: JMH/Splash News (JMH/Splash News)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: HANDOUT (Reuters)

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.