RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanon resultatvekst i USA

Sist oppdatert:
Rapporteringen av tredjekvartalstall dabber nå av i USA. Det ligger an til en knallsterk resultatfremgang, viser en gjennomgang
Analysebyrået Thomson First Call, som systematiserer selskapsresultater og analytikernes estimater på disse, oppsummerer nå tredje kvartal i USA.

Rundt 81 prosent av selskapene i S&P 500-indeksen hadde kommet med kvartalstall før helgen. Basert på disse tallene og anslag for resten, som i stor grad har avvikende regnskapsår, beregner Thomson First Call resultatveksten fra tredje kvartal i fjor til 21,8 prosent.

De selskapene som til nå har rapportert, har i snitt slått analytikernes estimater med 5,6 prosent, noe som er uvanlig høyt. I USA er det vanlig at analytikerne justerer ned sine estimater frem mot slutten av kvartalet, og at selskapene leverer litt bedre enn ventet. I snitt har de levert 3,0 prosent over estimatene de siste ni årene, ifølge Thomson First Call.

Denne gangen er analytikernes estimater stadig blitt justert opp, og likevel var altså de positive overraskelsene i snitt større enn vanlig.

Den store motoren i resultatfremgangen i tredje kvartal er finanssektoren, hvor flere av de store selskapene, som Citigroup, J.P. Morgan og Travelers har levert kraftig resultatvekst. Dette er også den tyngste sektoren i S&P 500-indeksen.

For fjerde kvartal venter Thomson First Call foreløpig en resultatvekst rundt 25 prosent fra samme kvartal i fjor. Analtyikerne venter i snitt en vekst på 22,1 prosent, men i tillegg venter altså Thomson First Call at tallene blir over estimatene.

For første kvartal neste år venter analytikerne i snitt en resultatvekst for S&P 500 på 12,8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere