RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanonbra slåssespill

Sist oppdatert:
«Soulcalibur IV» holder samme høye kvalitet som forgjengerne.

Se alle bildene fra spillet i bunn av artikkelen eller nyt dem i HD her.

(Spillmagasinet): Slåssespill er kjent for å være en av sjangerne som virkelig skiller gutter fra menn. Blod, svette, tårer og enorme mengder trening må ofte til for å komme noen vei, selv mot datamotstanderne.

Utviklerne hos Namco er tydeligvis ikke tilhenger av dette.

For alle

Sammen med forgjengerne og «Super Smash Bros»-spillene, er «Soulcalibur IV» det mest tilgjengelige slåssespillet jeg har spilt i moderne tid. Kontrollen satt med en gang og jeg hadde det gøy fra første slag.

Heldigvis er det nok å ta tak i, å lære seg samtlige av de over 30 varierte og balanserte figurene tar lang tid. Alt fra store muskelbunter og til lettkledte babes er på plass, alle bevæpnet med livsfarlige slagvåpen og en rekke heftige og spektakulære angrep. «Soulcalibur IV» er noe av det lekreste jeg har sett til noen konsoll.

Lage egne figurer

Både enspiller- og flerspillerfantaster får nok å bryne seg på. Enspillerfolket kan kose seg med den tradisjonelle arkademodusen og den dessverre altfor korte historiemodusen, samt «Tower of Lost Souls». Her skal du kjempe mot ulike grupper fiender inne i et stort tårn, og takket være varierte mål og krevende motstand er denne delen utvilsomt stjernen.

Se traileren til «Soulcalibur IV»:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

«Tower of Lost Souls» lar deg låse opp utstyr du kan bruke på de egenkomponerte figurene dine, som du så kan ta med tilbake til tårnet (eller bruke i andre moduser). Antall kombinasjoner er tilnærmet uendelig og du må hele tiden vurdere fordeler og ulemper ved utstyret du velger. For eksempel kan et våpen gjøre figuren din sterkere, men samtidig redusere antall helsepoeng.

Fabelaktig flerspiller

Flerspillermodusen er like velfungerende som forventet og det er her du antakeligvis kommer til å bruke mest tid.

Hvis du spiller mot noen som er tilnærmet like gode som deg, har du en intens, underholdende og krevende duell i vente. «Soulcalibur IV» klarer for øvrig hele tiden å lokke dere til å spille en kamp til, natt ble fort til dag når jeg testet det sammen med et par kompiser.

«Soulcalibur IV» er noe av det lekreste jeg har sett til konsoll.

Hvis du ikke har noen slåssespillinteresserte venner tilgjengelig, kommer du til å sette pris på online-modusen. Riktignok gjør forsinkelsen i internett så de mest krevende taktiske manøvrene er mer vriene enn vanlig å få til, men alt i alt fungerer denne delen meget godt og sørger for at du alltid har noen å spille med.

Lite nytt

Det eneste jeg virkelig har å utsette på «Soulcalibur IV» er at det føles veldig kjent og ikke byr på så mye nytt, å slåss med våpen istedenfor nevene er ikke like unikt og kult lenger.

Alt annet er derimot tilnærmet perfekt, og hvis du er ute etter et nytt slåssespill trenger du ikke lete mer.

695

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Tilbud fra Nettavisen: Prøv 300 PC-spill i fem dager for fem kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere