RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanonbull på Tandberg

Sist oppdatert:
En av Norges ledende IT-analytikere, Ole André Hagen i ABG Sundal Collier, forventer mye Andrew Miller og Tandberg fremover. Her kan du se analytikerens syn på aksjen
Hagen og meglerhuset ABG Sundal Collier er ute med en oppdatering til kundene på videokonferanseselskapet Tandberg. I oppdateringen kommer det frem at Hagen fortsetter å være positiv til Tandberg.

- Tandberg har slått våre estimater i de fire siste kvartalene, noe som har resultet i positive justeringer av inntjeningsestimatene, skriver ABG Sundal Collier-analytikeren til kundene.

Hagen beholder sin kjøpsanbefaling på Tandberg-aksjen, og har satt kursmålet på aksjen på 90 til 100 kroner. Dette er over 40 prosent høyere enn dagen aksjekurs.

Ligger langt over konsensus

Hagen påpeker i sin oppdatering at ABG Sundal Colliers estimater ligger langt over gjennomsnittsestimatene til de andre analytikerne.

Hagens venter et resultat pr. aksje (EPS) i 2005 på 4,02 kroner, eller 0,58 dollar. I 2006 er Hangens EPS-estimat på 4,97 kroner, eller 0,71 dollar.

ABG Sundal Colliers EPS-estimater er 17 prosent over konsensus for 2005 og 25 prosent over konsensus i 2006.

Prises under Polycom

Hagen mener at Tandberg nå prises til multipler godt under nivået til hovedkonkurrent, amerikanske Polycom.

Tandbergs P/E (Pris/inntjening) på 2005 er på 15 ganger. Hvis man ekskluderer kontantposisjonen, er P/E på 2005 12, skriver Hagen.

Til sammenligning er P/E for 2005 på 23,1 på Polycom-aksjen.

ABG Sundal Collier-analytikeren påpeker også at Tandberg har rekruttert 25 nye Cisco-forhandlere som nye kanalpartnere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere