RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanoncomeback fra Hjellegjerde (Ny)

Sist oppdatert:
Møbelprodusenten Hjellegjelde leverte knalltall i ferde kvartal etter kraftig bedring i ordresituasjoen, bare måneder etter at de ansatte måtte kutte arbeidstiden. Aksjen fyker opp
Oppdatert med kursutvikling og kommentar.

Etter en skikkelig opprydding, en kraftig ordrebedring og gunstig valutautvikling, leverte møbelprodusenten Hjellegjerde knallsterke tall i fjerde kvartal.

Hjellegjelde fikk et driftsresultatet i fjerde kvartal på 11,4 millioner kroner, mot 0,2 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Resultat før skatt ble 12,7 millioner kroner for fjerde kvartal 2003 mot minus 3,3 millioner kroner for tilsvarende periode i 2002.

Omsetningen i fjerde kvartal var 133,3 millioner kroner, mot 114,0 millioner kroner i tilsvarende periode i 2002.

Aksjen er opp 21 prosent til 33,80 kroner kort tid etter at tallene kom. Aksjen var for et drøyt år siden nede i 5 kroner.

Bedring

Økonomisjef Roger Kornberg sier til iMarkedet at det kom en brå bedring sist høst. - I september og i fjerde kvartal var det en veldig god ordreinngang som skapte godt trykk, sier han.

- Det har fortsatt inn i starten på 2004. Vi får svært god respons på internasjonale messer, og det er stor aktivitet i møbelmarkedet i Norge, sikkert på grunn av den lave renten, sier Kornberg.

Så sent som i midten av august sendte Hjellegjerde ut melding om at de ansatte har gått med på å kutte arbeidstiden på grunn av svak ordreinngang i andre kvartal.

En del av resultatforbedringen skyldes økt eksport og økte eksportinntekter grunnet svekkelsen av norske kroner mot euro samt lavere finanskostnader på grunn av renteutviklingen i Norge, ifølge kvartalsrapporten.

Kornberg påpeker at fjerde kvartal dessuten er et sesongmessig godt kvartal i møbelbransjen.

Når det gjelder valuta er det primært euro som påvirker, ifølge Kornberg.

Han sier at man jevnt over valutasikrer rundt ett år fremover. Dermed vil effekten av kronesvekkelsen i fjor fortsette innover i 2004, forutsatt at kronen ikke styrker seg igjen, bekrefter Kornberg overfor iMarkedet.

- Selskapets bruttofortjeneste har vist positiv utvikling. Utviklingen i markedene som selskapet opererer i har de siste månedene vist bedring og optimismen er tydelig både i markedene og i eget salgsapparat. Selv om etterspørselen i markedene generelt ser bedre ut, vil usikkerheten i norsk og internasjonal økonomi kunne påvirke mål som selskapet har satt seg, heter det i kvartalsrapporten.

- Forutsatt en fortsatt god markedsutvikling, stabil valuta- og rente utvikling i Norge forventer styret at resultatet for 2004 blir bedre enn resultatet for 2003, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere