Kanonmåling for Høyre i Troms

Oslo (NTB): Høyre holder stø kurs mot regjeringskontorene på meningsmålingene. I Tromsø svarer nesten 40 prosent at de ville stemt Høyre dersom det var stortingsvalg i morgen.

Høyre fikk 12,9 prosents oppslutning i Troms ved stortingsvalget i 2009. I Tromsø er partiet nå suverent størst, skal vi tro målingen i Nordlys lørdag. Her får Erna Solbergs parti en oppslutning på hele 38,1 prosent, et resultat som ifølge avisa nesten aldri har forekommet tidligere.

- Dette forteller oss at mange nå ønsker seg bedre løsninger i styringen av landet. Dette er selvsagt en måling og det er valgresultatet 9. september som teller. Men tallene er jo fantastiske, sier nummer to på stortingslista i Troms, Kent Gudmundsen, til avisen.

Listetopp Elisabeth Aspaker i Troms Høyre understreker at resultatet kommer i en periode hvor de rødgrønne har rettet tungt skyts mot partiet.

- Det viser at vi har velgerne med oss, til tross for all kjeften vi har fått for veipakken vi lanserte for Tromsø. Jeg oppfatter denne målingen som en voldsom tillitserklæring til Høyre, sier Aspaker.

Delegasjonsleder for Troms Høyre på landsmøtet på Gardermoen i helgen, Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen, mener målingen forteller noe om Høyre-bølgen i hele Troms. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.