NEW YORK (Nettavisen): I forbindelse med den den store konservative konferansen CPAC i Dallas, Texas i helgen, ble det gjort en meningsmåling blant deltakerne om hvem de støtter som republikanernes neste presidentkandidat.

- Trump var «utilgivelig fascistisk»

Under sin 108 minutter lange tale i Texas i helgen hamret Trump løs på Biden, samtidig som han svartmalte situasjonen i USA etter at han gikk av. Ifølge The Independent har talen i ettertid fått kritikk som «utilgivelig fascistisk».

Les også: Publiserer bildene Donald Trump hevder ikke eksisterte

Meningsmålingen som ble offentliggjort like før Trump holdt sin tale, viser at 69 prosent stemte for Trump, mens 24 stemte for Florida-guvernør Ron DeSantis.

I tillegg mente 8 prosent at Trumps sønn, Donald Trump Jr. var det sterkere kortet.

- Han er mer populær enn noen gang, uttalte Jim McLaughlin, en av personene bak meningsmålingen til CNN.

I en tilsvarende måling på CPAC i Orlando i februar fikk Trump 59 prosent av stemmene mens DeSantis fikk 28 prosent.

Selv om DeSantis ikke fikk flere stemmer nå i Dallas, er det flere som mener han er riktig mann for partiet.

Les også: - Biden forferdet over de oppsiktsvekkende Donald Trump-tallene

- DeSantis er en formidabel politiker

En av dem er den britiske skribenten, journalisten og kommentatoren Douglas Murray som har uttalt seg til Sky News i forbindelse med helgens CPAC-møte.

- DeSantis er en formidabel politiker, og her er en av flere grunner til å at jeg mener at han er en mer attraktiv kandidat for republikanerne, sier Murray.

Les også: Fascist-ekspert advarer om potensiell Trump-utfordrer

- Donald Trump har med seg masse bagasje, vi trenger ikke engang å gå inn på hvor mye bagasje han har. Men ikke minst er det hans reaksjon på valget i 2020. Men han er den truende figuren som har svært god kontakt med den republikanske grasroten, men han vil også nærme seg 80 år når han nærmer seg et gjenvalg, og han er på ingen måte noen ungdom, sier kommentatoren.

- Ron DeSantis er nesten bare halvparten så gammel som Trump og for å være helt ærlig så kan man se for seg et scenario der hvor DeSantis får Trumps velsignelse og drar med seg Trump-entusiasmen og samtidig får med seg de avgjørende velgerne som Trump rett og slett ikke greier å tiltrekke seg, sier Murray.

- Det er mulig å se for seg dette, men det krever at Trump trer til side, og jeg tror ikke at noen egentlig mener at det kommer til å skje. Trump er trolig den minst sannsynlige personen i verden som vil tre til side. Derfor er det svært interessant å se hvilke manøver som ville finne sted de kommende ukene, sier kommentatoren Murray.

- Vil bli massakrert av Donald Trump

- Det jeg forventer er at DeSantis og alle andre republikanerne som ønsker å stille som kandidat, vil fortsette å holde øynene sine på Mar-a-Lago. For alle vet det, alle republikanere som kan stille, og som alle kan være i stand til å vinne presidentvalget, for Donald Trump vant ikke i 2020, og antageligvis vil han ikke vinne i 2024 - alle republikaneren som kunne tenke seg å stille holder i realiteten igjen, fordi de vet at den første ute av startgropen vil bli massakrert av Donald Trump, sier Murray.

Les også: Trump raser etter at FBI gikk til aksjon mot hjemmet hans

- Han vil komme med så mange fornærmelser som mulig, komme med kallenavn og alt mulig annet og han vil vende sine kjernevelgere mot dem, så De Santis må spille et svært forsiktig spill. Men det egentlige spillet handler om hvorvidt det egentlig er mulig at Trump trer til side, sier han til SkyNews.

- Men den eneste måten man kan se for seg dette, er ved at Trump selv innser eller selv tror at han ikke kommer til å vinne i 2024, og til og med ikke kan vinne selve nominasjonen.

Murray sier også at man må ta disse målingene med en klype salt.

- Personene på CPAC er noen svært lojale konservative, men de er ikke nødvendigvis de republikanske kjernevelgerne, og det er noe annet man må ha i bakhodet når man ser undersøkelser som dette, sier Douglas Murray.