RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanontall for USA-sysselsetting

Sist oppdatert:
Det er kommet kanonsterke tall for amerikansk sysselsetting. Nå er det for alvor klart at veksten i USA har begynt å bedre arbeidsmarkedet. Børsene stiger
Arbeidsledigheten i USA falt 6,1 prosent til 6,0 prosent i oktober. Analytikerne hadde ventet 6,1 prosent, ifølge Briefing.com.

Enda viktigere er det at sysselsettingen utenfor landbrukssektoren har økte med hele 126.000, mens det var ventet en oppgang på 65.000.

I tillegg er økningen for september oppjustert fra 57.000 til 125.000. Tallet for august ble revidert fra minus 41.000 til pluss 35.000.

Dette er månedlige, og grundige tall, og de bekrefter tendensen fra forrige rapport og fra ukestall for ledige i går.

Dermed ser det for alvor ut som veksten i USA begynner å slå gjennom i økt sysselsetting og lavere ledighet.

Både Oslo Børs og andre europeiske børser reagerte umiddelbart positivt på tallene.

Bakgrunn

Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant cirka 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt mest vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere