RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanontall fra TV 2

Sist oppdatert:
Solid inntektsvekst, flate kostnader og null skatt på grunn av Nettavisens fremførbare underskudd gjør at TV 2-sjef Kåre Valebrokk kan smile hele veien til banken etter andre kvartal
TV 2 Gruppen fikk et resultat før skatt på 95 millioner kroner i andre kvartal, mot 51 millioner samme kvartal i fjor.

Omsetningen økte fra 402 til 442 millioner, mens driftsresultatet gikk fra 67 til 92 millioner kroner.

Oppkjøpte Nettavisen bidrar med 10 millioner kroner i både omsetning og kostnader. Det fremførbare underskuddet i Nettavisen gjør også at TV2 slipper skatt.

TV 2 har i inneværende år hatt en svakere oppslutning i seermarkedet enn foregående år. I andre kvartal var seerandelen på 31,0 prosent, mot 33,5 prosent for samme periode i fjor, ifølge kvartalsrapporten.

Til tross for lavere andeler i seermarkedet har TV 2 levert nok seere til å dekke etterspørselen fra annonsørene, opplyses det.

Utsiktene for resten av året betegnes som gode.

- Utfordringen for TV 2 blir å produsere nok seere til å dekke annonsørenes etterspørsel i de kommersielle svært viktige høstmånedene. For å kunne innfri våre salgsmål vil TV 2 derfor satse på et meget sterkt programtilbud i 2. halvår. Internettannonseringen har også vist kraftig vekst så langt i 2003, en trend som vi regner med vil fortsette i 2. halvår, heter det i kvartalsrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere