Gå til sidens hovedinnhold

Kansellerte fly - krevde taxfree-varene tilbake

«På grunn av uvær i Skottland, er Widerøes flight til Aberdeen kansellert. Vi ber om at passasjerer som har handlet taxfree leverer tilbake sine varer før de henter koffertene sine.»

Det var beskjeden passasjerer på Bergen lufthavn fikk over høyttaleren i dag.

Klokken er rundt 0830 på Bergen lufthavn, Flesland. Passasjerene som skal på tur til til Aberdeen i Skottland har for lengst sjekket inn. De har vært gjennom sikkerhetskontrollen, vandret gjennom avgangshallen på innland, og satt kurs til utlandsgatene. Flyet mor Skottland går 0845.

På veien dit må de gjennom taxfreen på Flesland, den samme taxfreebutikken man bruker når man kommer tilbake fra utlandet.

Ble kansellert
Fordi de skal reise ut av landet, har de lov til å handle her. Parfyme, tobakk og alkohol til sterkt reduserte priser er det som kjent tillat å kjøpe også på vei ut av Norge.

Så gjør de som passasjerer i Bergen vanligvis gjør: De går til gaten og stiller seg i kø, de setter seg i baren og tar en øl eller de handler litt i kafeteriaen og spiser en matbit før de skal ut og fly.

Det er da det skjer.

På denne tiden var Bergen, slik BA skrev i går, på vei inn i stormens øye. Uværet var på vei inn over byen og Flesland. Det blåste friskt. Men det som leses opp over høyttaleren på Flesland har egentlig ingenting med dette å gjøre:

«På grunn av uvær i Skottland, er Widerøes flight til Aberdeen kansellert. Vi ber om at passasjerer som har handlet taxfree leverer tilbake sine varer før de henter koffertene sine.»

- Lite hyggelig
- Folk syntes det var nokså utrolig. De lo lenge og høyt – i alle fall de som skulle et annet sted, forteller en passasjer til BA torsdag kveld.

Lufthavnsjef på Flesland, Aslak Sverdrup, bekrefter historien:

- Flyet skulle gått 0845, men måtte kanselleres på grunn av tilsvarende uvær til vårt i Skottland. Da er dette vanlig prosedyre. Det skjer svært sjelden, men det har skjedd før.

- Hvordan reagerer folk på slikt?

- Det er jo ikke hyggelig, men folk forstår dette, sier Sverdrup.

Trafikken på Flesland har torsdag vært preget av forsinkelser. Ved 2130-tiden torsdag kveld er det fremdeles slik. Noen fly er innstilt, andre er forsinket. Hele Sør-Norge er rammet av uværet.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken