Tirsdag morgen måtte et helt flycrew ta opp jakten på en fugl som hadde forvillet seg inn på et Widerøe-fly.

– Vi hadde en blindpassasjer som vi ikke ante hvor var, og som vi heller ikke fikk tak i. Fuglen utgjorde derfor en stor risiko som vi rett og slett ikke kunne ta, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien til NRK Sørlandet.

Fortsatt i flyet
Flyet som skulle fra Kristiansand til Stavanger fem på ni tirsdag morgen måtte til slutt kanselleres. Så godt gjemte fuglen seg mellom instrumentene inne i cockpiten.

Et reservefly måtte settes inn for å dekke opp de flyvningene flyet skulle hatt tirsdag.

Både fuglelokker og mannskap til å demontere deler av det tekniske utstyret måtte kontaktes for å forsøke å få ut fuglen.

Ti over halv seks tirsdag kveld hadde mannskapene fortsatt ikke fått ut fuglen.

- Fuglen har ikke fløyet ennå. De driver og lokker på den fortsatt. De har nesten klart å få den ut, men hver gang har den flydd inn igjen, sier informasjonssjef i Widerøe, Silje Brandvoll til Nettavisen.

Kjøttmeis inn i cockpit
Det er ikke første gang en fugl har skapt scener på Kjevik lufthavn i Kristiansand. I forrige uke opplevde Widerøe-styrmann, Per Olav Belden, det samme.

- Mannskapet hadde kommet inn i flyet da fuglen - som jeg tror var en kjøttmeis - smatt inn i cockpiten. Den hoppet litt rundt før den lot seg fange i en jakke, slik at vi kunne slippe den ut, forteller Belden.

Den episoden skapte ingen forsinkelser, slik tirsdagens episode gjorde.

- Det jeg har skjønt at skjedde i dag, var at fuglen klarte å gjemme seg inne i små rom over instrumentene. Så lenge fuglen er i flyet og ikke kan gjøres rede for, så kan man ikke ta av. Sikkerheten må gå først.

Passasjerene som skulle fra Kristiansand til Stavanger tirsdag skal ha blitt booket om til et fly som gikk via Bergen.