RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanskje ikke så rart mannen stinket..

(Politet)
Sist oppdatert:
31-åringen ble stanset i trafikkontroll og luktet cannabis. Da politiet dro hjem til ham skjønte de hvorfor.

To 31 år gamle menn er i Nedre Romerike tingrett dømt til fengsel i henholdsvis 2 år og fire måneder og 1 år og åtte måneder for dyrking, oppbevaring og distribusjon av cannabis.

Politiet avdekket plantasjen hjemme hos den ene av de to 31-åringene etter en trafikkontroll i januar 2010, skriver rb.no

Polititjenestemennene reagerte på svært kraftig cannabis-lukt i bilen og ransaket den 31 år gamle sjåførens hjem. Der fant de 105 cannabisplanter og omfattende utstyr til dyrking av cannabis.

Erkjente straffskyld
Den 31 år gamle sjåføren bodde i boligen. Da politiet møtte på døra var nok en 31 år gammel mann å finne i huset. Han hadde tidligere bodd der, og var i boligen for å hente ut litt til eget forbruk.

Han erkjenner å ha bistått sin tidligere romkamerat i dyrkingen av det narkotiske stoffet.

Begge ble derfor tiltalt av politiet for dyrking av cannabis. Sjåføren som bodde i boligen erkjente straffskyld, mens den tidligere romkameraten kun erkjente delvis straffskyld.

Retten mener produksjonen av cannabisplantene har hatt et profesjonelt preg med automatisert vannings- og gjødselanlegg og mener derfor at det må reageres med fengsel i saken.

Begge de to tiltalte er tidligere domfelt og 31-åringen som bodde i boligen er tatt for cannabis-dyrking en gang tidligere.

Saken to år gammel
Retten legger is in dom vekt på at saken har ligget svært lenge hos politiet, til tross for at hovedmannen erkjente dyrkingen fra første stund.

«Det er sterkt beklagelig at saken ikke har latt seg pådømme tidligere. Det skal også vektlegges at han har avlagt en uforbeholden tilståelse.», heter det i dommen.

De 105 plantene utgjorde om lag 7,8 kilo hasj med en THC-verdi på 10 prosent.

Les flere saker fra Romerikes Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere