Gå til sidens hovedinnhold

Kanskje kommer lamaen?

Byggearbeidene er over halvveis, og veien ligger nå åpen for både buddhisttempel og hellig besøk på Seterbråten.

SETERBRÅTEN: - Vi er ferdig med byggetrinn én, og rundt 60 prosent er ferdig. Foreløpig er det bare en betongkonstruksjon, men i løpet av høsten vil det se bedre ut, Sier Ole Petter Sverre fra Karma Tashi Ling buddhistsamfunn.

Avhengig av støtte

Siden prosjektet er avhengig av økonomisk støtte fra buddhistsamfunnets medlemmer, er det fortsatt uklart når tempelet vil stå helt ferdig.

- Det vil ta et par år, avhengig av når pengene kommer inn. Vi er fremdeles avhengig av å få støtte, men det kommer inn noe hele tiden, sier Sverre. Han anslår at tempelet kan stå ferdig sommer 2013.

På Karma Tashi Lings hjemmesider står det at tempelet vil være i stand til å ta i mot prominente lamaer som for eksempel øverste leder for den tibetanske buddhismen, Dalai Lama.

- Vi regner med at den øverste leder vil komme, men det er for tidlig og si i dag, sier Sverre. For det første har Dalai Lama varslet sin avgang, dessuten bygges det Buddhisttempler over hele verden, så det kan ta tid før tempelet får besøk slik de gjorde på slutten av 80-tallet. Da var selveste Dalai Lama på besøk hos buddhistene på Seterbråten.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser