RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kraftig regnvær.
Kraftig regnvær. Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Kaos etter kraftig regnvær i Sverige

Sist oppdatert:
Redningstjenestene greide ikke å henge med da hundrevis av mennesker meldte fra om oversvømte kjellere etter at et kraftig regnvær feide over Midt-Sverige torsdag. Les dagens notiser her.

Kaos etter kraftig regnvær i Sverige

Stockholm (NTB-TT): Redningstjenestene greide ikke å henge med da hundrevis av mennesker meldte fra om oversvømte kjellere etter at et kraftig regnvær feide over Midt-Sverige torsdag.

- Vi er så overarbeidet at vi bare kan rykke ut til de mest omfattende hendelsene. Vi kan ikke hjelpe villaer eller andre privatboliger og må konsentrere oss om lagerbygninger og andre steder der det er store verdier, sa brannsjef Anders Edstam i Södertörn.

SOS Alarm meldte om hundrevis av oversvømte kjellere i Stockholmsområdet, mange veier var hardt rammet og regnet førte så dyvåte fotballarenaer at fotballkamper måtte avlyses i Södertälje.

Utover kvelden drev regnværet videre vestover og skapte store problemer blant annet i Örebro, der O-ringens camping ble forvandlet til et sølehav.

Arrangørene av orienteringskonkurransen forberedte seg på å evakuere 450 orienteringsløpere fra campingplassen til en idrettshall.

Ifølge meteorologene dro regnværet videre til Norge, men det var ventet at det ville gjøre en sving og vende tilbake til Sverige i løpet av fredag.

Syvende iPhone i huset for Aasmund

Oslo (NTB): Mange hundre sto i kø utenfor butikker i Oslo og resten av landet for å sikre seg iPhone 4 ved midnatt fredag. Aasmund Lund kunne etter tolv timers venting gå ut med sin syvende iPhone.

Fredag blir Apples nye smarttelefon lansert i 17 nye land. Allerede tidlig torsdag morgen satte folk seg i kø ved Expert-butikken ved Klingenberg i Oslo, som hadde fått inn 180 eksemplarer av den ettertraktede telefonen.

Thomas Markussen (18) sikret seg førsteplass i køen ved å møte opp 17 timer før midnatt. Aasmund Lund slapp unna med nærmere 12 timer før han kunne kjøpe det han teller seg opp til blir hans syvende iPhone.

- Jeg kjøpte den første utgaven i USA, og har hatt flere av samme type. Jeg bruker telefonene mine hardt, for å si det sånn. Dette blir min syvende iPhone, hvis jeg har telt riktig, sier Lund til NTB.

36-åringen har vokst opp i et hjem møblert av Apple-maskiner siden 1986. Etter noen minutters leking med den nye dingsen, sier han seg overveldende imponert over kamera, skjermkvalitet og de andre oppgraderingene. Han er ikke bekymret for meldingene om dårlig antennemottak og lettknuselig glass på iPhone 4.

- Alle telefoner har dekningsproblemer. Og skulle den bli ødelagt, har jeg kjøpt med en vedlikeholdspakke så jeg får den reparert, sier han.

Pakistanerne ser på USA som fiende

Washington (NTB-AFP): Et klart flertall av pakistanerne betrakter USA som en fiende, er imot krigen i Afghanistan og er mindre bekymret for Taliban og al-Qaida enn de var for få år siden.

Trass i milliarder i bistand fra USA er USAs renommé dårligere i Pakistan enn i noe annet av 22 land som inngår i den årlige globale meningsmålingen til Pew Research.

59 prosent av de spurte i Pakistan kaller USA en fiende, mens bare 17 prosent har et positivt syn på USA, og bare 11 prosent ser på USA som en partner.

Bare 8 prosent har tillit til at president Barack Obama gjør det rette i verden, det laveste tallet av alle de 22 landene. Og bare 20 prosent har et positivt syn på landets egen president Asif Ali Zardari, ned fra 64 prosent for et år siden.

Et stort flertall er imot den USA-ledede krigen i Afghanistan. 65 prosent mener at USAs og NATOs styrker bør trekkes ut så fort som mulig.

Ledende narkobaron drept i Mexico

Guadalajara (NTB-Reuters-AFP): En av de viktigste narkotikabaronene i Mexico, Ignacio Coronel Villareal, ble torsdag drept i en skuddveksling med mexicanske militære.

Slaget mot narkokartellene er årets første betydelige seier i år for president Felipe Calderón og hans krig mot narkotikakartellene.

Coronel, som går under navnet Nacho, var en av toppsjefene i Sinaloa-kartellet som ledes av Joaquín Guzmán, populært kalt El Chapo (den kortvokste). Han ble kalt iskongen på grunn av sin enorme handel med metamfetamin.

Coronel var etterlyst i Mexico og siktet i Texas for innførsel av tonnevis av narkotika til USA og Europa siden 90-tallet. USA utlovet en belønning på 5 millioner dollar til den som bidro til at han ble tatt.

Avisa Reforma skriver at Coronel ble drept av militære da han motsatte seg å bli arrestert under et raid i den velstående bydelen Zapopán i Guadalajara. De militære bekreftet på en pressekonferanse at Coronel er død.

Den blodige krigen mellom narkokartellene og mot mexicanske myndigheter har kostet 26.000 mennesker livet i Mexico siden 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere