Gå til sidens hovedinnhold

Kaos og forsinkelser på Værnes

Trondheim (NTB): Trondheim lufthavn Værnes måtte tømmes for passasjerer da to personer kom seg forbi sikkerhetskontrollen mandag ettermiddag. Det førte til en del forsinkelser ved flyplassen.

De to hadde gått inn en såkalt retursluse ved siden av sikkerhetskontrollen, skriver Adresseavisen.

- Alle passasjerene må ut og gå gjennom sikkerhetskontrollen på nytt, dessverre. Det er sikkerhetsrutine, sa lufthavnsjef Per Jarle Ingstad etter hendelsen. Han sier det ikke var noen indikasjoner på at noe var galt, men han tror ikke sikkerhetsbruddet skyldtes en misforståelse.

- Det var nok en bevisst handling. Det er ikke en plass man tilfeldigvis går gjennom på grunn av misforståelser. Vi ønsker å komme i kontakt med de to passasjerene, sier flyplassjefen.

Klokken 17 måtte rundt 500 passasjerer stille seg i ny kø i sikkerhetskontrollen, og det oppsto lange køer. Ettermiddagen er normalt travel på Værnes, og selv om Ingstad håpet å få folk raskt gjennom kontrollen, var forsinkelser uunngåelig.

- De fleste flyene har blitt holdt igjen, og vi tror det kan bli normalisert når vi har fått av gårde den køen som er i avgangshallen. Men dessverre vil disse flyene føre til forsinkelser på andre lufthavner. Vi synes det er fryktelig kjedelig, sier Ingstad. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai