Fredag ettermiddag strømmen hotellgjester til Choice-hotellet The Hub i sentrum av Oslo.

Hotellet ble med brask og bram åpnet av hotelkongen Petter Stordalen i mars 2019. Da Norge «åpnet opp igjen» i september, inviterte Stordalen alle til gjenåpningsfest på The Hub. Like lyst ser det ikke ut på koronafronten nå – som da, men mange gjester var fredag på vei for å sjekke inn på Stordalen-hotellet.

I lobbyen, som ligger et steinkast unna Jernbanetorget, stod køen tett allerede fra klokken 15.00.

Les også: Nordic Choice Hotels rammet av datavirus

Over en time ventetid

Nettavisens journalist på stedet forteller at det var over en time ventetid for de som skulle sjekke inn. Klokken 15.30 hadde ikke hotellet startet med å sjekke inn gjester, og sa til de ventende gjestene at de jobbet med å føre opp manuelle lister.

Rundt klokken 17.00 stod det fortsatt kjempemasse folk i kø, og det ble opplyst om at det ville være kø ved innsjekk utover hele kvelden. Nettavisen journalist anslår at det minst må ha vært rundt 100 mennesker samlet der.

Til tross for den lange ventetiden, skal servicen var god, og at de fleste gjestene tok det hele med et smil – til tross for at mange var litt lei av å vente.

Gjestene ble også varslet om at det kunne bli ventetid via SMS og e-post i forkant.

– Lengre ventetid enn normalt

Nettavisen har kontaktet Nordic Choice Hotels, som henviser til siste statusrapport på sine hjemmesider.

– Som en følge av viruset våre IT-systemer ble utsatt for natt til torsdag 2. desember, opplever vi fortsatt tekniske problemer. Vi jobber med å få oversikt over hendelsen og følgene av den, samtidig som vi gjør alt for at gjestene på hotellene skal få et flott førjulsopphold, skriver Nordic Choice Hotels på sine hjemmesider.

– I mellomtiden ber vi om forståelse for at det vil kunne være lengre ventetid enn normalt. Alle ressurser er satt inn for å håndtere utfordringene og få på plass et nytt system som gjør at vi kan returnere til vanlig drift så snart som mulig, skriver hotellkjeden.

Rammet av datavirus

200 hoteller i fem land ble natt til torsdag rammet av et datavirus, ifølge digi.no.

Nordic Choice Hotels opplyste torsdag om at viruset primært rammet deres systemer for booking, innsjekk, utsjekk og betalingsløsninger.

Hotellkjeden har også varslet Nasjonal sikkerhetsmyndighet om viruset.