*Nettavisen* Nyheter.

Kapasiteten i en av Oslos mest trafikkerte tunneler halveres

OSLO 20120619. Tog og trafikk langs E6 ved inngangen til Vålerengatunnelen i Oslo.

Vålerengtunnelen er en av Oslos mest trafikkerte tunneler, og vanligvis kjører rundt 65.000 kjøretøy gjennom E6-tunnelen hvert døgn. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Fra 8. juni stenger nordgående løp i Vålerengtunnelen.

18.05.20 08:03

Statens vegvesen regner med kø.

– Hvis alle som kjører bil i dag fortsetter å bruke bil etter 8. juni, får vi et stort køproblem. Trafikk som skal til og gjennom Oslo, bør finne andre ruter enn Vålerengtunnelen. Å bruke den blir en omvei, ikke en snarvei, sier prosjektleder Stian Ellingsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Les også: Rundt 100 biler sto fast inne i Vålerengatunnelen etter ulykke

Vålerengtunnelen er en av Oslos mest trafikkerte tunneler, og vanligvis kjører rundt 65.000 kjøretøy gjennom E6-tunnelen hvert døgn. Nå skal alt sikkerhetsutstyr i tunnelen skal skiftes ut, og det skal bygges nye rømningsveier. Samtidig skal tunnelen forsterkes på vegne av Bane Nor, som skal legge nye spor på tunneltaket.

Stengingen av nordgående løp betyr at kapasiteten halveres. Løpet vil være stengt fram til månedsskiftet september-oktober. Deretter stenger sørgående løp fram til februar 2021.

– Vi ber de som kan om å gå eller bruke sykkel. De som må kjøre, oppfordres til å velge andre ruter eller reise til andre tider, sier Ellingsen.

Les også: Tusenvis venter i spenning på denne elbilen – nå har vi endelig kjørt den (+)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag