RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kapital-journalist "gjorde seg kostbar"

Sist oppdatert:
Økokrim har beslagtlagt e-poster hos PR-firmaet Madland & Wara som viser tett samarbeid med Finance Credit om forsøket på å kjøpe opp Kapital-journalist Bjørn Olav Jahr
Ole Madland og Tor Mikkel Wara har kategorisk avvist at de deltok i et komplott sammen med sin kunde, Finance Credit, om å kjøpe opp Kapital-journalist Bjørn Olav Jahr, som skrev kritiske artikler om Finance Credit.

De har hevdet at de bare forsøkte å ansette Jahr på ordinært vis.

Men e-poster som Økokrim har beslaglagt hos Madland & Wara forteller en annen historie, melder Dagens Næringsliv.

I en melding skriver Ole Madland til Trond Kristoffersen i Finance Credit.

"Vedkommende er veldig interessert, men gjør seg kostbar. Derfor må jeg nok opp i lønn, men da vil jeg gjerne vite at jeg har penger på konto. Når kan du bekrefte dette?"

Trond Kristoffersen svarer: "I dag. Bare få til en avtale. Betal så mye du må. Jeg har samlet diskret fra en nøytral konto i London. Jeg har ingen problemer med å garantere deg 100 prosent oppgjør."

I en e-post fra Trond Kristoffersen til den andre Finance Credit-gründeren var innholdet, ifølge Dagens Næringsliv, dette:

"Fikk telefon inn. Jahr har sagt ja til å gå inn i forhandlinger med Madland & Wara for ansettelse. Vi finansierer en del av lønna."

Madland vil overfor avisen ikke kommentere meldingene, men sier han vil anmelde lekkasjene til Økokrim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere