Gå til sidens hovedinnhold

- Kappet av hodet til sin egen datter

Gikk og bar på datterens hode da han overga seg til politiet.

En indisk far har tilstått å ha kappet av hodet til sin datter (20) i et såkalt æresdrap i landsbyen Dungarji nordvest i India.

Oghad Singh hadde brukt et seremonisverd til å halshogge datteren. Han overga seg til politiet for to dager siden, mens han gikk og bar på hodet i den ene hånden og sverdet i den andre.

Faren hevder han handlet slik han gjorde fordi datteren hadde hatt sex med en rekke menn i landsbyen. Dette skal ifølge faren ha brakt skam på familien, og gjort det vanskelig å finne ektemenn til hans to andre ugifte døtre.

Bar på hodet
Innbyggerne i Dungarji er i sjokk etter den brutale hendelsen, og forteller at faren bar på datterens hode gjennom landsbyen.

- Han fortalte meg at han tok ut sverdet da datteren var alene i huset. Han halshogget henne med et hogg, og hodet falt ned på bakken, forteller en fjern slektning av familien, Narayan Singh, skriver Daily Mail.

Slektningen forteller at han klarte å overtale faren til å overgi seg til politiet. Han kjørte faren på motorsykkel til nærmeste politistasjon noen kilometer unna.

Politioffiser Ranjit Singh sier han ble sjokkert da han så faren sitte på politistasjonen med sverdet og datterens hode i hendene.

- Oghad tilsto umiddelbart at han hadde drept datteren fordi hun hadde brakt skam over familienavnet, sier politioffiseren.

Arrangert ekteskap
Politiet sier at datteren hadde et vanskelig liv bak seg. Hun forlot ektemannen i et arrangert ekteskap for to år siden og flyttet hjem til foreldrene.

Faren skal ha mislikt at datteren begynte å treffe andre menn.

- Oghad sa han var lei av livsstilen hennes, sier slektningen.

Elendig på likestilling
Æresdrap er ikke uvanlig i India hvor en stadig større andel av de moderne ungdommene er i opposisjon til foreldrenes strenge tradisjoner.

India er et av de landene i verden som er dårligst stilt i forhold til likestilling. På FNs liste over likestilling havner India på nest siste plass, mens Saudi-Arabia havner på siste plass.

Kommentarer til denne saken