RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kappkjører om 100.000 kroner fra Vestfold til Finnmark

Trondheim (NTB): Nærmere 20 biler deltar i en konkurranse som går ut på å komme seg raskest fra Revetal i Vestfold til Hammerfest i Finnmark. Politiet er svært bekymret.

Kappløpet er inspirert av 80-tallsfilmen The Cannonball Run der biler konkurrerer om å krysse USA først. Årlig blir det holdt ulovlige gateløp av denne typen både i USA og i Europa. Nå har konseptet kommet til Norge, bekrefter politiet i Trondheim overfor Dagbladet.no.

- Det er 17-18 biler som har dratt i gang en konkurranse om å kjøre fra Revetal til Hammerfest. Førstemann som kommer fram vinner 100.000 kroner, sier førstebetjent Gunnar Lillebo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Torsdag fikk politiet mange klager fra bilister som ble forbikjørt av konkurransedeltakerne.

- Det var veldig grisete kjøring fra Oppdal til Trondheim. Det var flere farlige forbikjøringer som medførte at vi måtte sette av ekstra ressurser til dette, sier Lillebo.

Politiet avskiltet en bil. En annen konkurransedeltaker mistet førerkortet. Men de fleste bilene kunne fortsette ferden.

UP-sjef Runar Karlsen er bekymret.

- Dette er ikke morsomt i det hele tatt. Hvis de planlegger å kappkjøre på vanlige, offentlige veier for å komme først fram og vinne en pengepott, vil vi behandle det hele som fartsovertredelse dersom vi skulle komme over dem. Kjører man altfor fort, kan jo også førerkortet ryke, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere