Gå til sidens hovedinnhold

Kapret seilbåt trolig sett fra luften

Marinehelikopter kan ha observert kapret seilbåt med britisk ektepar ombord.

Ekteparet Rachel (55) og Paul Chandler (58), som trolig er i hendene på pirater mellom Seychellene og Somalia, kan tirsdag kveld ha blitt observert av et marinehelikopter knyttet til EUs marineflåte i området.

Kommandør John Harbour opplyste tirsdag til Sky News at en seilbåt med to mindre åpne båter på slep hadde blitt observert fra helikopter. Det skal da hja vært for mørkt til å lese navnet på seilbåten.

- Det er ikke meningen å gi folk falske forhåpninger, men dette er den eneste observasjonen av en lystbåt vi har gjort i området, sa Harbour.

38-fots seilbåt
Torsdag la det britiske ekteparet ut fra Seychellene i det indiske hav med kurs for Tanzania i Afrika i sin 38-fot store seilbåt «Lynn Rival».

Fredag 23. oktober om morgenen postet ekteparet denne meldingen på reisebloggen sin:

«PLEASE RING SARAH»

Omtrent samtidig begynte seilbåtens nødpeilesender å signalisere at ekteparet var i nød. Etter det har ingen hørt fra ekteparet.

Etterlyst via Norge
Redningssentralen på Seychellene kontaktet raskt Hovedredningssentralen i Sør-Norge for å få bistand til å sende ut melding om nødsignalet til alle fartøy i området. Det opplyser redningsleder Eric Wilassen til Nettavisen. Årsaken er at redningssentralen på Seychellene ikke har utstyr til å kontakte skip over Imarsat C, samt at redningssentralen i flere år har hatt et godt samarbeid med redningssentralen på Sola.

- Vi ble kontaktet klokken 04.50 fredag morgen og sendte ut meldinger til fartøy i området om å holde utkikk etter seilbåten, sier Wilassen.

«Lynn Rival» sendte ut nødsignalet fra posisjonen 4 grader 31 minutter sør bredde og 54 grader 26 minutter øst, da seilbåten var rundt 50 nautiske mil nordvest av Seychellene.

- Løsepenger
The Independent meldte tirsdag at et nyhetsbyrå skal ha blitt kontaktet av en somalisk pirat som presenterte seg som Hassan.

Ifølge piraten er ekteparet «i våre hender» og skal være ved god helse. Piraten varslet at de vil kreve løsepenger for ekteparet.

Avisen skriver at Sarah, som ekteparets siste melding omhandler, trolig er Rachel Chandlers søster.

- Hele familien er ekstremt opprørt over det som har skjedd. Det er følelsesmessig tung og grusomt å oppleve det vi gjør, sa ekteparets niese, Leah Mickleborough, til BBC radio.

Pirater i området
The Guradian skriver at somaliske pirater skal ha kapret et annet skip i området like før ekteparet sendte sine siste melding. Dette dreier seg trolig om Panama-registrerte MV «Al Khaliq» som ifølge Voice of America ble kapret torsdag.

De somaliske piratene opererer stadig lengre øst i det indiske hav. Mandag 19. oktober ble et kinesisk lasteskip kapret mellom Seychellene og Maldivene, melder AsianNews.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken