RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kapret skip på vei mot Somalia

KAPRET: Dette norskeide skipet UBT Ocean ble kapret utenfor kysten av Madagaskar tidlig fredag.
KAPRET: Dette norskeide skipet UBT Ocean ble kapret utenfor kysten av Madagaskar tidlig fredag. Foto: dongfangship.com
Sist oppdatert:
UBT Ocean eller dens kaprere har ikke gitt lyd fra seg. Eierne vet heller ikke hvor skipet er.

- Vi må dessverre si at vi ikke har hatt noen kontakt med skipet, mannskapet eller det vi tror er pirater siden 5. mars. Det har vært helt stille. Dette er svært frustrerende dager, sier pressetalsmann Edward Ion i Nautictank til Nettavisen mandag ettermiddag.

Etter at det norskeide kjemikalieskipet UBT Ocean trolig ble kapret utenfor Madagaskar fredag, satte det kursen nordover mot Somalia.

- Det sakket ned farten lørdag, og vi tror det fremdeles er på vei nordover, men vi vet ikke hvor det er. Vi har ingen koordinatorer, sier Ion.

Årsaken er at alle sendere om bord i skipet er slått av. Likevel finnes det sporingsmekanismer som anslår hvor skipet er og hvor det er på vei.

- Hadde dere forventet å høre fra kaprerne på dette tidspunktet?

- Vi hadde absolutt håpet det, men ikke forventet nei. Vårt eneste anliggende nå er sikkerheten til mannskapet på 21 om bord, sier Ion.

De 21 sjømennene er alle fra Burma. Det er vanlig at piratene venter noen dager med å kontakte eierne med krav om løsepenger. Mens Nautictank venter på denne henvendelsen samarbeider de med myndigheter og organisasjoner som bekjemper piratvirksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere